Тайсън Фюри, който преди няколко месеца нокаутира Дилиън Уайт и

...
Тайсън Фюри, който преди няколко месеца нокаутира Дилиън Уайт и
Коментари Харесай

Мейуедър е най-богатият боксьор, Фюри е седми, а Майк Тайсън дори го няма в Топ 10

Тайсън Фюри, който преди няколко месеца нокаутира Дилиън Уайт и проработи малко над 26 млн. паунда, е едвам седмият най-богат боксьор в историята. Антъни Джошуа едвам съумява да изпревари по този индикатор Джейк Пол в листата на 10-те.

Циганския крал е натрупал общо £100 милиона през кариерата си, като огромно нарастване идва от борбите му от трилогията с Дионтей Уайлдър.

Извън бокса, Фюри навлезе в света на битката, когато се изправи против Браун Строуман на WWE Crown Jewel през 2019 година Начинание, което сигурно му донесе положителни пари и може да му завоюва още повече в бъдеще.

Фюри сподели, че завръщането към битката „ несъмнено се случва “ и разгласява в Инстаграм: „ Феновете на Обединеното кралство биха харесали WrestleMania тъкмо тук, в столицата, на стадион „ Уембли “ и познайте какво е подготвен Циганския крал? “

33-годишният боксьор сигурно към момента има бензин в резервоара, само че загатна за отричане.

Пред Фюри, единствено с £3 милиона повече, е най-богатият боксьор във Англия до момента - някогашният войник в тежка категория Ленъкс Люис.

Големите победи против Майк Тайсън, Виталий Кличко и Ивендър Холифийлд разрешиха някогашният първенец на WBC, IBO и The Ring в тежка категория да завоюва огромни пари.

Връщайки се към Джошуа, до момента той се е бил единствено 26 пъти в кариерата си, само че това не значи, че не е спечелил доста, в действителност той към този момент е проработил £60 милиона, което го слага на 10-то място в листата.

Човекът, който обърна тил на незаконния живот, се трансформира в един от най-великите боксьори на Англия и също по този начин натрупа големи спонсорски пари, употребява благосъстоянието си, с цел да прави доста положителни неща за щедрост и по-специално - налял е доста пари в поддържането на аматьорския бокс по време на пандемията.

Но в случай че приказваме за цената на борбите, първо място ще би трябвало да отиде при YouTuber Джейк Пол, откакто завоюва общо £75 милиона единствено от пет професионални борби, което го сложи на девети пред Джошуа.

Любопитно е, че огромният Майк Тайсън, който нокаутираше съпериците си с лекост и играеше атрактивно сред въжетата, го няма измежду първите 10...

Топ 10 на най-богатите в бокса:

10) Антъни Джошуа (60 милиона)

9) Джейк Пол (£75 милиона)

8) Шугър Рей Леонард (£88 милиона)

7) Тайсън Фюри (£100 милиона)

6) Ленъкс Луис (£103 милиона)

5) Канело Алварес (£105 милиона)

4) Оскар де ла Хоя (£148 милиона)

3) Мани Пакиао (163 милиона паунда)

2) Джордж Форман (£222 милиона)

1) Флойд Мейуедър младши (400 милиона английски лири)
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР