Тайпе. Европейските държави и САЩ помагат на Тайван за изпълнението

...
Тайпе. Европейските държави и САЩ помагат на Тайван за изпълнението
Коментари Харесай

Reuters: ЕС и САЩ оказват помощ на Тайван за изграждането на подводници

Тайпе. Европейските страни и Съединени американски щати оказват помощ на Тайван за осъществяването на план за строителството на подводници, оповестява Reuters , като се базира на информация от военните на острова.

В изказване, оповестено в петък вечерта, тайванските управляващи отхвърлиха данните от обявата на американското издание The National Interest, съгласно които през 2019 година Северна Корея е предложила своята помощ при построяването на подводниците. „ По време на създаването на нашите подводници в никакъв случай не е имало контакт с КНДР и в никакъв случай няма да има; помощ се дава от значими страни в Европа и Съединени американски щати “, се споделя в изказването без спомагателни детайлности.

Агенцията отбелязва, че две от четирите подводници на Тайван са издигнати в Нидерландия през 80-те години, макар че след това страната отхвърля да продава други на острова.

Програмата на Тайван за създаване на личен подводен флот започва през ноември предходната година. Инженерите от корабостроителната корпорация CSBC бяха натоварени сами да построят осем подводници. Първият първообраз на стойност 1,7 милиарда $ би трябвало да бъде показан през лятото на 2024 година.

От 2001 година Тайван търси опцията да закупи осем подводници от Съединени американски щати - от главния си снабдител на военна техника. Американската страна обаче не включи подводниците в листата с оръжия, утвърдени за доставка на острова. На това се опълчва Китай, която счита Тайван за една от своите „ краткотрайно отцепени “ провинции.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР