Тайните служби на САЩ съобщават, че китайски хакери са откраднали

...
Тайните служби на САЩ съобщават, че китайски хакери са откраднали
Коментари Харесай

Китайски хакери откраднаха милиони долари, предвидени за помощ срещу Covid-19

Тайните служби на Съединени американски щати оповестяват, че китайски хакери са откраднали десетки милиони долари от помощите на страната, планувани за битката с Covid-19. Допълнителни детайлности към момента не са оповестени, само че проверяващите потвърдиха верността на отчет, представен от NBC News, съгласно който китайският хакерски екип, прочут като APT41 или Winnti, стои зад кражбата.

APT41 е киберпрестъпна организация, която е направила композиция от подкрепяни от китайското държавното управление кибер прониквания и финансово стимулирани пробиви на данни, съгласно специалисти.

Няколко членове на хакерската група бяха упрекнати още през 2019-а и 2020 година от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати за шпиониране на над 100 компании, измежду които за разработка на програмен продукт, снабдители на телекомуникации, компании за обществени медии, както и разработчици на видеоигри.

" За страдание Китайската комунистическа партия избра друг път да направи страната си безвредно място за киберпрестъпниците. Важното е те да нападат компютри отвън Китай и да крадат интелектуална благосъстоятелност, потребна за Китай ", разяснява тогава някогашният заместник-главен прокурор на Съединени американски щати Джефри Розен.

" За изменничество към Русия? " Хакери още веднъж нападат България

Правителственият уебсайт стана следващата им жертва

Китайското посолство във Вашингтон за момента отхвърля коментар на изказванията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР