Таймингът на сблъсъка за първото място в английското първенство между

...
Таймингът на сблъсъка за първото място в английското първенство между
Коментари Харесай

Юрген Клоп: Двубоят срещу Арсенал е абсолютно недпресказуем

Таймингът на конфликта за първото място в британското състезание сред Ливърпул и Арсенал го прави безусловно непредсказуем, твърди мениджърът на мърсисайдците Юрген Клоп преди третия кръг на футболния шампионат в Англия. Неговият отбор разруши Арсенал с 5:1 предходната година, само че това е нов сезон и двата тима имат с какво да се изненадат.

Запитан дали чака мач с доста голове, Клоп отговори: "Не, в случай че би трябвало да бъда почтен. "

"И двата тима избират офанзивната игра, само че нямам концепция какъв ще бъде резултатът. Арсенал може би ще трансформират изпълнителните в две основни позиции - несъмнено ще стартира Пепе, което не ги прави по-слаби, както и Джака. Може обаче да има и други промени. "

"През последните месеци, че даже и години, доста постоянно ни се случи да проучваме даден тим рано през сезона, а когато излезе против нас, той наподобява тотално прекроен. Някои са много по-изнесени против съвсем всички клубове, с изключение на нас. Не споделям, че казусът ще бъде подобен и с Арсенал, анализите са много мъчно нещо. Това важи най-много за началото на сезона, където се намираме сега. "

"Знам какво направиха в първите си два мача и знам по какъв начин играха предходната година против нас, само че не знам нищо повече. И ние имаме две значими решения за взимане, което на процедура ни прави самостоятелни от тях. Просто ще опитаме да спечелим трите точки непременно и в случай че го създадем, аз ще бъда удовлетворен. Не ме интересува какъв брой гола ще вкараме и не мисля за това. Най-вероятно и при Арсенал е безусловно същото. "

"Те имат положителни футболисти във всяка линия и на всяка позиция. Много са бързи в офанзива. Истинска скорост. Това затруднява доста отбраните. "

"Трябва да бъдем смели и да играем нашия футбол. Трябва и да владеем топката, и да играем по-директно. Има прекалено много неща, които би трябвало да направиш, с цел да победиш толкоз мощен съперник. Именно поради това очаквам този мач с неспокойствие. Сезонът е млад, само че тежките конфликти идват. Те по този начин или другояче щяха да дойдат, тъй че би трябвало да потвърдим, че сме подготвени да ги посрещнем. "

След като изведе Арсенал до победи против Нюкасъл и Бърнли в първите два кръга, мениджърът на лондончаните Унай Емери съобщи при започване на седмицата, че избира въобще да не среща Ливърпул през този сезон. И това не е инцидентно, тъй като предходната година тимът на Клоп завоюва с разгромното 5:1. Мениджърът на мърсисайдците обаче упорства, че неговите футболисти могат да основат паники на противника единствено с дейностите си на терена, не с истории от предишното.

"Той не мисли в действителност по този начин. Шегува се и не можем да обсъждаме тези думи на сериозен звук ", сподели Клоп по отношение на коментара на Емери.

"Да, аз също искам да бъдем тимът, против който никой не желае да излиза, само че те въпреки всичко ще би трябвало да го създадат. Няма значение какво мислят преди мача и дали желаят да играят с нас. Те въпреки всичко ще го създадат и за мен от голяма важност е само това, което си мислят по време на самия мач. Искам да видя дали са прекомерно напрегнати, прекомерно бързи, прекомерно мощни, прекомерно алчни, прекомерно ядосани. Ето това желая да видя, а не да чувам мнения преди мача. Те въобще не са значими. "

"Искаме да се подготвим за този дуел. Искаме в края на деня другият тим да си каже: 'Окей, това не беше по никакъв начин забавно'. Ако в действителност си го мислят след мача, значи нашият проект е изпълнен. Но не и какво приказват преди дуела. "

"Това бе просто смешка от Унай Емери и нищо повече. Точно поради това няма смисъл да го обсъждаме повече ", приключи Клоп./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР