Тайландските власти подредиха корабни контейнери и бодлива тел като бариери

...
Тайландските власти подредиха корабни контейнери и бодлива тел като бариери
Коментари Харесай

Тайланд затяга сигурността в столицата преди антиправителствените демонстрации

Тайландските управляващи подредиха корабни контейнери и бодлива тел като бариери в остарелия квартал на Банкок покрай Големия замък преди плануваната антиправителствена проява , съобщи " Ройтерс ".

" Подготвили сме чиновници, с цел да поддържат реда ", съобщи заместник-говорителят на полицията Кисана Патаначароен, само че отхвърли да разясни какъв брой офицери ще са ситуирани.

Видяна е полиция със защитни щитове , движеща се в региона.

Митингът идва, откакто Народното събрание тази седмица не съумя да одобри законопроект за пренаписване на подкрепената от военните конституция , едно от главните претенции на протестиращите.
 43 година затвор за засегнатост на монархията в Тайланд
43 година затвор за засегнатост на монархията в Тайланд

Това се счита за най-тежката наложена присъда за нарушение на Закона за засегнатост на величеството

Активистите прелетяха с хвърчила, боядисани със спрей с изображения на затворени водачи на митинги, с цел да призоват да бъдат освободени.

Младежкото протестно придвижване на Тайланд сложи най-голямото предизвикателство до момента на министър-председателя Прают Чан-оча. Протестиращите споделят, че той е основал развой, който ще резервира политическото статукво и ще го задържи на власт след изборите през 2019 година Прают отхвърли това.

Протестиращите също нарушиха обичайното табу, като желаеха промяна на монархията , като обявиха, че конституцията, направена от военните след преврата през 2014 година, дава на краля прекалено много власт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР