Тайланд стартира днес своята кампания за ваксинация срещу COVID-19. Първите

...
Тайланд стартира днес своята кампания за ваксинация срещу COVID-19. Първите
Коментари Харесай

Тайланд започва ваксинационната си кампания срещу COVID-19

Тайланд започва през днешния ден своята акция за имунизация против COVID-19. Първите дози от имунизацията на китайската компания " Синовак Байотек " (Sinovac Biotech) бяха сложени на вицепремиера и здравен министър Анутин Чарнвиракул наред с други чиновници от опазването на здравето и медици, в институт по инфекциозни болесит в покрайнините на Банкок, съобщи Ройтерс.

" Надявам се, че имунизацията ще отбрани хората от разпространението на COVID-19 и ще разреши на Тайланд да се върне към нормалността допустимо най-скоро ", сподели Анутин пред кореспонденти по-късно. Премиерът Прают Чан-оча, който е на 66 години, присъстваше на събитието, въпреки че възрастта му е отвън диапазона сред 18 и 59 години, подобаващ за използването на имунизацията " КоронаВак " (CoronaVac), тъй че той не беше инжектиран.

Тайланд получи първите си 200 000 дози от имунизацията на " Синовак " от Китай и 117 000 импортирани дози от тази на AstraZeneca тази седмица. CoronaVac е разпределена измежду 13 провинции с висок риск, които през днешния ден ще стартират да имунизират здравните служащи от първа линия - експерти и доброволци, заяви министерството на опазването на здравето. Ваксината на AstraZeneca ще бъде подготвена за приложимост до втората седмица на март, откакто премине проби за надзор на качеството, посочи компанията.

Планирано е всеобща акция за слагането на 10 милиона дози месечно да стартира през юни, с производството на 61 милиона инжекции от локалната компания Siam Bioscience.

Страната е записала общо едвам малко над 25 000 инфекции, отбелязва Ройтерс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР