Тайланд стартира днес своята кампания за ваксинация срещу COVID-19. Първите

...
Тайланд стартира днес своята кампания за ваксинация срещу COVID-19. Първите
Коментари Харесай

Тайланд започва ваксинационната си кампания срещу COVID-19

Тайланд започва през днешния ден своята акция за имунизация против COVID-19. Първите дози от имунизацията на китайската компания "Синовак Байотек " (Sinovac Biotech) бяха сложени на вицепремиера и здравен министър Анутин Чарнвиракул наред с други чиновници от опазването на здравето и медици, в институт по инфекциозни болесит в покрайнините на Банкок, съобщи Ройтерс.
"Надявам се, че имунизацията ще отбрани хората от разпространението на COVID-19 и ще разреши на Тайланд да се върне към нормалността допустимо най-скоро ", сподели Анутин пред кореспонденти по-късно. Премиерът Прают Чан-оча, който е на 66 години, присъстваше на събитието, въпреки че възрастта му е отвън диапазона сред 18 и 59 години, подобаващ за използването на имунизацията "КоронаВак " (CoronaVac), тъй че той не беше инжектиран.
Тайланд получи първите си 200 000 дози от имунизацията на "Синовак " от Китай и 117 000 импортирани дози от тази на AstraZeneca тази седмица. CoronaVac е разпределена измежду 13 провинции с висок риск, които през днешния ден ще стартират да имунизират здравните служащи от първа линия - експерти и доброволци, заяви министерството на опазването на здравето. Ваксината на AstraZeneca ще бъде подготвена за приложимост до втората седмица на март, откакто премине проби за надзор на качеството, посочи компанията.
Тайланд чака да получи доставки на още 1,8 милиона дози CoronaVac през март и април.
Планирано е всеобща акция за слагането на 10 милиона дози месечно да стартира през юни, с производството на 61 милиона инжекции от локалната компания Siam Bioscience.
Страната е записала общо едвам малко над 25 000 инфекции, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР