Тайланд отложи покупката на две подводници за 724 милиона долара

...
Тайланд отложи покупката на две подводници за 724 милиона долара
Коментари Харесай

Тайланд отлага сделка за 724 млн. долара за купуване на 2 китайски подводници

Тайланд отсрочи покупката на две подводници за 724 милиона $ от, след обществено отвращение поради спорната договорка в миг, в който стопанската система на кралството е под опасност заради пандемията от, съобщи AFP.
Съгласно договорка от 2015 година е една от първите страни, които купуват китайски морски хардуер и завърши закупуването на три подводници през 2017 година, като първата се чака да бъде доставена през 2023 година Поръчка за още две за 22,5 милиарда бата (723,9 милиона долара) беше утвърдена по-рано този месец от парламентарна подкомисия - ход, който провокира публичен резонанс, до момента в който Тайланд се бори със свободно падащата стопанска система. Ядосаните тайландци се обърнаха към обществените медии, с цел да подлагат на критика договорката, а хаштаг „ Хората не желаят подводници “ се появи в Туитър.
Говорителят на държавното управление Ануча Бурапачайсри разгласи, че министър-председателят Прают Чан-О-Ча, който също е и министър на защитата, е " изискал от флота да обмисли отсрочване " на закупуването на двете спомагателни подводници.
 С подводница търсят аргументите за ледниковото размразяване в Антарктида С подводница търсят аргументите за ледниковото размразяване в Антарктида
Международен екип от учени стартира проучване на ледовете на Антарктида, с цел да разбере за какво се топят толкоз бързо, оповестява БГНЕС, цит...
" Военноморските сили ще договарят с Китай за отсрочване с още една година ", сподели Ануча пред кореспонденти.
Военната администрация на Прают е под обстрела на съвсем ежедневни митинги с искане за неговата оставка и повсеместен ремонт на държавното управление, което стачкуващите считат за нелегитимно.
Икономиката на Тайланд претърпява един от най-лошите си интервали от повече от 20 години, свивайки се с 12,2% през второто тримесечие, защото секторите, ръководени от туризма и износа, са мощно наранени от пандемията.
" Премиерът даде приоритет на загрижеността на обществеността поради стопанската система ", сподели Ануча.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР