Тайфунът Нору връхлетя тази сутрин върху Виетнам, нанесе щети на

...
Тайфунът Нору връхлетя тази сутрин върху Виетнам, нанесе щети на
Коментари Харесай

Тайфунът Нору връхлетя Виетнам тази сутрин

Тайфунът " Нору " връхлетя тази заран върху Виетнам, нанесе вреди на хиляди жилища и провокира наводнения.

По данни на Националния център по хидрометеорология Нору се е бил насочил към крайбрежния град Куангнам и провинция Дананг. Скоростта напразно е била до 117 км/ч, което значи, че става дума за тропическа стихия от 4 степен.

Циклонът стигна до Виетнам дни откакто в неделя удари Филипините като най-силната стихия там тази година и умъртви минимум осем души. Във Виетнам не се оповестява за смъртни случаи, само че минимум девет души бяха ранени през вчерашния ден, до момента в който се опитваха да укрепят къщите си.

Метеролозите предизвестиха, че централните елементи на страната ще бъдат наранени от проливни дъждове, като общата сума на преваляванията се чака да е 150-250 мм. На някои места могат да доближат 300 мм, което ще докара до свлачища и наводнения.

Десет летища бяха затворени поради бурята, а националният транспортьор " Виетнам еърлайнс " анулира 148 полета, което е засегнало към 14 000 пасажери.

Вчера виетнамските управляващи активизираха над 270 000 военнослужещи за справяне с бурята, а жителите се приготвиха, като укрепиха домовете си с чували с пясък. Стотици хиляди хора бяха евакуирани преди бурята. Очаква се " Нору " да отслабне, когато навлезе в планинските региони в Централен Виетнам, където се отглежда кафе, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР