Тайбе Юсеин бе изписана от болницата след успешно претърпяна операция

...
Тайбе Юсеин бе изписана от болницата след успешно претърпяна операция
Коментари Харесай

Изписаха от болницата Тайбе Юсеин

Тайбе Юсеин бе изписана от болничното заведение след сполучливо претърпяна интервенция за скъсана коленна връзка. Спортист №1 на България за 2018 година пострада по време на подготовка, само че съгласно упованията ще бъде подготвена за Олимпийските игри в Токио следващата година. Нейното възобновяване ще отнеме към половин година, а старши-треньорът на женския народен тим Петър Касабов описа пред по какъв начин се е случила контузията.

“Не е имало извъртане, удар или улавяне на крайник. Просто едно стъпване обратно. Може да е имало грапавина в тепиха. Кракът поддаде. При нас постоянно има леки пострадвания, само че чак толкоз фрапантно в това коляно не е имало, съобщи Касабов. - Но подобен ни е спортът. Получават се неприятни изненади. Не сме го очаквали. Всяка една контузия връща спортиста обратно, само че Тайбе е експерт. Имаме задоволително време до олимпиадата да реагираме и да се възвърне.”

Той добави, че с възобновяване на Юсеин ще се заеме доктор Хубенов от клиника “Св. Богорида”, който е един от светилата в тази област.

“Още преди интервенцията той кача, че Тайбе на 100% ще е подготвена за февруари. Ще работи по този начин, както преди травмата. Няма да стопира с кардиоподготовката. Ще я поддържаме физически, с цел да не излиза от темп.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР