Тъй като се наслушах на какви не празнодумия тая вечер

...
Тъй като се наслушах на какви не празнодумия тая вечер
Коментари Харесай

Журналист: Швейцарците ни разбиха заради плана за развитие на детско-юношеския си футбол

" Тъй като се наслушах на какви не празнодумия тая вечер към мача България - Швейцария 1-3, да напиша и моето мнение като човек, който следи швейцарския футбол. Значи, загубата не се дължи на тролейбуса Занев (този какво търси в състава в действителност?) и останалите негодници, те толкоз си могат-...
Всичко стартира от 1994, до момента в който ние пиехме и пеехме за Пеневата чета в Съединени американски щати. С това си и останахме. В това време Швейцарската футболна федерация към този момент разработваше проект за развиване на детско-юношеския си футбол. В страната таман бяха пристигнали стотици хиляди бежанци от Босна и Косово, употребявайки правото си на леговище поради войната в Югославия.
С този проект се ангажира Хансрюди Хеслер, общоприет секретар на федерацията. Човекът вярно реши, че косоварите ще са новия пиедестал на швейцарския футбол заедно с турските гастарбайтери и други Хеслер направи структурата, и ангажира за спонсор на начинанието банката Креди Сюис. Така след 1998 година юношеските национални тимове на Швейцария, а след това и младежкият, взеха да вършат учудващи неща на международните и европейските шампионати. Стигаха до полуфинал най-малко, което е белег, че се работи вярно... Головете ги вкарваха Сербезович, Мухаремович и др, пълноправни швейцарски жители, които почтено си изкарваха парите и си плащаха налозите в Швейцария ", във Facebook.
" Такааа. Стигаме до 2009 година, когато пристигна международното първенсто до 17 години в Нигерия. Даваха го Юроспорт, мисля. Преди международното пуснаха репортаж по какъв начин швейцарските юноши отпътуват за Нигерия от Цюрих. Дават някакъв юноша с един голям куфар и го питат - абе, за какво са ти толкоз облекла? Оня вика - ами цялостен месец ще сме там, до момента в който спечелим международната купа.
 България загуби от Швейцария в дебюта на Ясен Петров България загуби от Швейцария в дебюта на Ясен Петров
България загуби от Швейцария с 1:3 в дуел от международните квалификации за Мондиал 2022 в Катар. Срещата се игра на Националния стадион...
Баси пича! Като можех, им гледах мачовете. Накрая Швейцария стана международен първенец, биха с 1-0 домакините от Нигерия пред 60 000 нигерийски почитатели в Абужа, мисля. Велики!
Знаете ли кой беше този с огромния куфар? Казва се Гранит Джака, игра довечера против нас. А знаете ли кой вкара гола за международната купа? Харис Сеферович (на снимката), тая вечер ни уши третия парцал.
Е по тази причина паднахме тая вечер. Заневците са ясни, от тях няма какво да се чака (нарочно го използвам тоя, щото на мача с Локо Пд ги упрекна, че не играели никакъв футбол при еднакъв резултат, я да му забележим в този момент на тоя футбола). Но когато едните са произвели международни първенци, а другите някакви никакви, какво да се чака?
И да - цяла вечер безмълвие във връзка с убийците на българския футбол от БФС. Не е изненада, тя цялата ни гилдия сервилничи, сакън някой да не се обиди. По-смело бе, сътрудници, няма ужасно! Най- доста някой чартър да пропуснете. Хубава вечер. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР