Тъй като от 01.01.2021 година предучилищното образование е задължително за

...
Тъй като от 01.01.2021 година предучилищното образование е задължително за
Коментари Харесай

Община Ловеч допълни наредбата за прием в детските градини

Тъй като от 01.01.2021 година предучилищното обучение е наложително за децата, които навършват 4-годишна възраст за 2020/2021 и идващите образователни години, в Ловеч общинските съветници одобриха Наредба за изменение и допълнение на „ Наредба за изискванията и реда за записване, отписване и пренасяне на деца в детските градини на Община Ловеч “. Решението бе признато на съвещание на 25.11.2021 година с 31 гласа „ За “, без гласове „ Против “ и един глас „ Въздържал се “.

Община Ловеч е осигурила условия за реализиране на наложителното предучилищно обучение в сходство с условията на държавния учебен стандарт за предучилищното обучение и на държавния учебен стандарт за физическата среда и осведомителното и библиотечно обезпечаване на детските градини, учебните заведения и центровете за поддръжка за личностно развиване и според с §17 на преходни и заключителни разпореждания към Закона за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и учебно обучение.
Община Ловеч стартира разискване на план на план-сметката за сметосъбиране през 2022 година
Община Ловеч насочва покана към заинтригуваните лица за осъществяване на публично разискване на План-сметка за разноските нужни за о...

За използването на признатите промени не е належащо изразходването на спомагателни средства от бюджета на Община Ловеч.

Промените са с цел да се избегне несъгласието и да се реализира синхрон сред наредбите на подзаконовия нормативен акт и нормативни актове от по-висока степен.

Още от ЛОВЕЧ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР