“Тъй като има определено объркване по отношение на темата за

...
“Тъй като има определено объркване по отношение на темата за
Коментари Харесай

Къде са иззетите биткойни за $7 млрд.?: ДБ

“Тъй като има несъмнено комплициране във връзка с тематиката за иззетите биткойни за към 20 милиарда лева , изпратих въпроси към министрите Рашков и Божанов”, съобщи депутатът от Демократична България (ДБ) Ивайло Мирчев.

Той изиска детайлна информация от шефа на Министерство на вътрешните работи за конфискуваната електронна валута като доказателства по време на интервенция Пратка/Вирус през 2017 година, оповестява пресцентърът на Демократична България. Срокът за отговор на министрите е 7 дни.

„ Целта ми е да се внесе повече изясненост къде се намира иззетата при интервенция виртуална валута, кой има (е имал) достъп до нея, каква е ролята на прокуратурата и най-важното. Къде са парите?”, запита Мирчев.

"Преди 5 година Центърът за противопоставяне на престъпността в Югоизточна Европа заяви, че България е конфискувала 213 576 биткойна, които по днешна цена са към 7 милиарда $. Когато те са конфискувани, цената им по пазарни цени е 500 млн. $. Обстоятелствата към тази интервенция остават неразбираеми и до през днешния ден, както и ориста на самата иззета криптовалута ", се прецизира в информацията на Демократична България.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР