Тасманийските дяволи не обитават континенталната част на Австралия повече от

...
Тасманийските дяволи не обитават континенталната част на Австралия повече от
Коментари Харесай

Върнаха тасманийските дяволи в Австралия след 3000 години

Тасманийските дяволи не населяват континенталната част на Австралия повече от 3000 години, само че през последния месец 26 животни от този тип са били пуснати в резерват на север от Сидни. Той се простира на близо 1000 акра и е дом на голям брой разнообразни застрашени типове.
Тим Фокнър, президент на Aussie Ark - австралийска неправителствена организация, която работи за спасяването на тасманийските дяволи повече от 10 години, има вяра, че това е началото на повторното заселване на странните животинки на континента.
„ След 100 години поколенията ще си спомнят този месец, който сложи началото на екологичното възобновяване на цяла една страна. Това е освен повторното въвеждане на едно от обичаните животни в Австралия, само че и на животно, което ще проектира цялата околна среда към него, възстановявайки и балансирайки горската ни екология след епохи на опустошаване от въведени лисици, котки и други инвазивни хищници “ - сподели Фолкнер.
Тасманийските дяволи фрапантно понижиха поради заразна форма на рак, известна като Дяволска туморна болест на лицето (DFTD), която е умъртвила към 90% от популацията на типа. Изследователите са пресметнали, че в дивата природа са останали единствено към 25 000 екземпляра.
Тасманийският демон се трансформира в най-големия месояден торбест в света след изгубването на тилацина през 1936 година Не е изцяло ясно за какво животните са изчезнали от Австралия. Широко публикувано е мнението, че може би са били жертви на динго и са били в положение да оцеляват единствено в Тасмания, тъй като на острова няма динго. Но тази догадка не се приема от всички откриватели зоолози.


Видът е вписан като заплашен според Закона за отбрана на застрашените типове от Тасмания през 2005 година и Австралийския закон за запазване на околната среда и запазване на биологичното многообразие през 2006 г.Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР