Ташкова в тръжната комисия за имота под "Лаута Гардън", деверът

...
Ташкова в тръжната комисия за имота под "Лаута Гардън", деверът
Коментари Харесай

Теренът под Лаута Гардън е зелена площ в Общия...

Ташкова в тръжната комисия за парцела под "Лаута Гардън ", деверът й - краен покупател
Според Общия организационен проект на Пловдив, утвърден и влезнал в действие през 2007 година, територията, където в този момент сред дърветата се строи 10-етажната постройка на " Лаута Гардън ", е зелена повърхност. Продължението на бул. " Проф. Цветан Лазаров " тогава е обозначено с пунктир като пътна артерия, която ще се строи в далечното бъдеще.

Според документите, предоставени от Община Пловдив, обаче тази част от гората е била планувана за застрояване надалеч преди Десети ноември. Урегулиран аграрен парцел І, кв.1 е предназначен за център по рехабилитация по проекта на жилищна група А-12 на ЖР „ Тракия ”, който е утвърден заповед №328/18.04.1985 година, на тогавашния изпълком на Общински национален съвет. Застрояването е препотвърдено и с последващите заповеди от 1988 година и 2001 година

Максимално допустимата височина на този център е три етажа. От Община Пловдив не споделят с какво решение застрояването е увеличено до 24 метра или 10 етажа. Но прецизират, че това е станало с частична смяна на подробния организационен проект и със заповед на кмета Иван Тотев. Тя е издадена през септември 2015 година - т.е., откакто притежател на парцела към този момент е " Трансроудс " на Станимир Ташков.

Съседът по парцел Николай Бухалов споделя, че е купил общинската земя за фитнес център през 2003-2004 година И тогава тази територия не се е водела зелена повърхност. Била е отредена за застрояване първо като образователен център, след това - като център за рехабилитация, споделя Бухалов, който беше определен за консултант на изборите в края на октомври 2015 година " Парцелът, който тогава ми предложиха, беше доста огромен. Нямах толкоз доста пари и помолих общината да го разделят. Отделиха една част, за което имаше капиталово желание за градеж на център по рехабилитация. Но вложителят се е отказал и парцелът си остана незастроен ", напомни Николай Бухалов.

Фитнесът е на един етаж и тогавашният първенец няма желание да строи висока кооперация, каквато новият проект му позволява.

В новия организационен проект категорично се показва, че с изключение на жилищни и бизнес функционалности " Лаута Гардън " би трябвало да извършва и обществени функционалности - единственото, което е оживяло от непостроения рехабилитационен център. От рекламата на комплекса най-малко към този момент не се вижда каква ще е обществената роля на този градеж, който като чеп се забива в гората.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР