Търсенето на почивка в СПА хотели и курорти със здравословен

...
Търсенето на почивка в СПА хотели и курорти със здравословен
Коментари Харесай

Пампорово е водеща дестинация, популяризирана от немски медии

Търсенето на отмора в СПА хотели и курорти със здравословен климат процъфтява. Стремежът към здравословен метод на живот не е изненада, а значимостта на профилактиката продължава да пораства. Да подготвим имунната ни система, с цел да бъдем дълготрайно здрави, изключително след появяването на COVID-19 е изцяло в реда на нещата.
България и Пампорово са разпространявани по отношение на изискванията за здравен и балнео туризъм чрез разпространяването на изявления, изпратени от БУБСПА в Германски медии, които са провокирали огромен интерес и огромна посещаемост. 
В края на месец юли България и Пампорово бяха разпространявани в средствата за всеобща информация на Германия посредством публикувана от БУБСПА обява, представяща страната ни като дестинация за здравен туризъм, която провокира голям интерес.
Публикацията е част от огромният проект на Германо-Българската индустриално-търговска камара за разпространение на България на немски здравноосигурителен пазар, подсилен от Министерство на туризма и Български съюз по балнеология и СПА туризъм.





Климатотерапията , станала основна дума в здравните оферти след COVID-19, има многовековни обичаи в и е известна със своя ревитализиращ резултат. Гъсто разположените иглолистни дървета усилват йонизацията на въздуха. Когато боровете цъфтят, техните връхчета са изключително богати на този феномен. Експерти регистрират, че регионът има изключително положително лечебно деяние с помощта на ниската мокрота на въздуха, многото слънчеви дни и високата йонизация на въздуха. Подобрява настроението, лекува белодробни болести и мигрена и води до доста облекчение и даже възобновяване при отмалялост, неприятна централизация, бодърствуване, алергии, сърдечно-съдови проблеми, ревматизъм и високо кръвно налягане. Най-много проучвания удостоверяват действието на негативните въздушни йони при лекуване на астма и тези лечебни резултати са проучени най-добре.

Родопите като здравен курорт са известни със своите 2000 слънчеви часа годишно. Тук рядко мъглите покриват небето, което ги прави едно от най-слънчевите места в България. Отчитайки всички тези фактори, Пампорово стана желана дестинация за пътешестване и през четирите сезона. Лятото е меко и запаметяващо се с аромата на билки от тучните, зелени до есента поляни и обичан терен за гъбарите. Плодните дървета и величествените борови и смърчови гори, лечебните извори и водопади придават на този район прелестни лечебни сили. Ясното време даже разкрива отрупано със звезди небе. За спортните занимания в този карстов регион са разполагаем доста туристически пътеки, които впечатляват с дълбоки клисури на реката, с огромни пещери и скулптурни скални формирания като Триградското ждрело. Някои пътеки водят през Каньона на водопадите в Национален парк Родопи, както и през културни особености като „ Чудните мостове “ край село Забърдо. След престой в района човек с наслада може да усети по-добра централизация и забележителен прилив на сила. Магично място за учащи и мениджъри. Те се усещат по-добре, по-здрави са и работят по-ефективно.

Подобни благотворни климатични условия могат да се видят на юг от София в планините Рила и Пирин . Тук силата на лечебните извори в СПА курортите е идеално съчетана с туризъм и спорт, като в столицата на термалните извори Велинград или в Банско. За фотосесия си коства да покорите едно от живописните седем езера на Рила. Пътувайки до Сандански минавате през спиращи дъха проходи с красиви скални формирания и най-после пробвате обичайното механджийско вино в Мелник. Термалните извори, произхождащи от римските селища, красивият хълмист пейзаж и археологическите разкопки създали Кюстендил и Сандански доста известни в района. 


В природата максимален брой негативни йони има там, където въздухът е изключително чист, пресен и здравословен.  Особено удобното местонахождение се добавя и от други естествени чудеса: тиня, луга и минерална вода. 5-километровият ваканционен Поморийски полуостров е ситуиран посред Черноморския лозаро-винарски район и е добре позната дестинация за пътешестване измежду природата като лагуните в естествения парк „ Поморийско езеро “ и най-голямата в света естествена кална баня, богата на минерали. От антични времена Поморие е прочут като лековит място. 
 
Освен със зареждането с сила, туристите в Поморие са възнаградени и с опцията за къси екскурзии до най-впечатляващите исторически съкровища на страната като Несебър и Дебелт. За феновете на културата се предлага и разходка с лодка от Поморие до Стария град на Созопол. Пълноценна и разнообразна отмора.
 

България е разнообразна и би трябвало да се опознае от здравословна позиция - отлично решение както през лятото, по този начин и през другите сезони. Пандемията от ковид беше последният позив за преоткриване на смисъла на естествените лечебни средства. Тази естествена сила и опциите да се усвои даже по време на отмора е най-хубавата грижа за нашето здраве, която може да бъде открита единствено в природата. Потвърждението за лечебната мощ на природата са българските курорти и най-модерните СПА хотели. Всичко това даже без странични резултати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР