Търсенето на парцели за жилищно строителство в София ще расте

...
Търсенето на парцели за жилищно строителство в София ще расте
Коментари Харесай

Увеличава се търсенето на парцели за строителство в София

Търсенето на имоти за жилищно строителство в София ще пораства и през 2018 година, сочат прогнози на брокерската компания Arco Real Estate.

Защо се повишават цените на свободните за строителство имоти и респективно цените на готовите жилищните парцели?

Факторите, които въздействат на повишението на цените на терените в София и огромните градове са няколко, само че като главен фактор брокери от водещи организации за недвижими парцели дефинират по-голямото търсене на жилища от страна на купувачите и по-малкото предложение от страна на брокерите заради недостиг на нови жилищни парцели.

Ще продължат ли да се повишават цените на терените през 2018?

Брокерите са на мнение, че темпът на повишаване на цените последователно ще се успокои, само че ще резервира по-високите си равнища през цялата година.

Въпреки това обаче търсенето на имоти за строителството на жилищни здания в София ще продължи да се усилва, защото вложителите следват желанията на хората, които желаят да се снабдят с нов жилищен парцел.

Основен приоритет на вложителите и през тази година остава откриването на задоволително огромни по повърхност терени на атрактивни местоположения, които да задоволят потребностите на купувачите и да понижат недостига на жилища.

На какво се дължи ползата на купувачите?

Брокерските организации са на мнение, че по-добрият стопански микроклимат в страната, опцията да се закупи ново жилище с ипотечен заем при ниски лихви, както и смяната в разбиранията на българския покупател към покупката на личен парцел, оказват доста огромно въздействие да подхващат значимата стъпка за покупка на нов жилищен парцел.

Какво е идеалното жилище за българския консуматор?

Днес, за разлика от преди няколко години родният покупател е задоволително добре осведомен и търси да закупи жилище ново строителство, с по-голяма повърхност (двустайно, тристайно, многостайно или еднофамилна къща), със лично паркомясто, на отзивчиво място (в непосредственост до метростанция, лечебни заведения, учебни заведения, детски градини, зелени паркови площи, магазини), с бърза връзка до центъра на града.

Кои са най-предпочитаните квартали в столицата?

Най-висок остава ползата към покупка на жилища в централните елементи на София и източните квартали, като най-търсените региони за миналата 2017 година са Лозенец, Зона Б - 18, Зона Б - 5, Кръстова Вада, Манастирски ливади - Изток, кв. Изгрев. Не липсва интерес и към по-нискобюджетните местоположения като Надежда, Люлин, Младост, Овча купел.

Наред с нарасналото търсене на терени за жилищни здания ще продължи да се усилва и търсенето на имоти за построяването на бизнес и офис здания в огромните градове на страната, предвиждат от Arco Real Estate.

Търсенето на имоти за създаване на бизнес здания е концентрирано главно в градове като Пловдив, София, Варна и Бургас, където икономическото развиване и аутсорсинг секторът, бележат взрив през последните години.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР