Търсенето на автомобилите на Mahindra надхвърля производствения ѝ капацитет Компанията ...

Търсенето на автомобилите на Mahindra надхвърля производствения ѝ капацитет Компанията

Търсенето на автомобилите на Mahindra надхвърля производствения ѝ капацитет

Търсенето на колите на Mahindra надвишава индустриалния ѝ потенциал Компанията регистрира внезапен скок на чистата печалба за първото тримесечие, подкрепена от мощното търсене на своите SUV моделиПрепоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Индийският авто тръст Mahindra and Mahindra Ltd. разгласи, че търсенето на неговите коли надвишава индустриалния потенциал, защото потребителският интерес към SUV моделите нараства, което от своя страна води до по-висока печалба, оповестява Ройтерс.

Компанията регистрира внезапен скок на чистата печалба за първото тримесечие, защото продажбите нейните лек коли се усилиха със 74% на годишна база до 149 803 броя. В същото време поръчките доближават 273 000 броя.

„ Стартирали сме стратегии за разширение на потенциала, само че не чакахме подобен тип търсене “, признава Раджеш Джеджурикар, изпълнителен шеф на компанията със седалище в Мумбай. „ Увеличаваме потенциала, с цел да сме сигурни, че можем да използваме цялото търсене, което отчитаме “, прибави той пред публицисти.

Джеджурикар отхвърля да даде детайлности по отношение на размера на добавяния потенциал.

Mahindra съобщи, че е отчела повече от 100 000 поръчки в границите на 30 минути след стартирането в продажба на нейния SUV Scorpio-N, на стойност към 180 милиарда рупии (2,3 милиарда долара). В момента компанията разполага с потенциал да създава към 6000 от тези транспортни средства на месец, акцентира Джеджурикар.

И до момента в който търсенето на коли се ускорява, индийските автомобилни производители, в това число Mahindra, показват, че виждат облекчение при дефицита на полупроводници, който помрачава промишлеността през последната година в международен мащаб.

Mahindra беше мощно обиден от дефицита на чипове, което ограничи доставките на нейните коли през предходната година.

Според Джеджурикар компанията получава чипове от разнообразни места и към този момент не е налице спиране на доставките заради геополитическата обстановка в Тайван.

Mahindra регистрира консолидирана чиста печалба от 21,96 милиарда рупии за тримесечието, завършило на 30 юни, по отношение на 4,24 милиарда рупии година по-рано. Приходите от интервенции са нарастнали с 48% през тримесечието до 284,12 милиарда рупии.

Оперативният ѝ марж обаче се свива с 200 базисни пункта до 11,9%.

В началото на лятото стана ясно, че концернът разисква с Volkswagen опцията за създаване на партньорство за доставка на съставни елементи за електрически автомобили. Индийският автопроизводител построява платформа за електрически транспортни средства, наречена Born Electric, при която възнамерява да употребява съставни елементи като електрически мотори, елементи за акумулаторната система и батерийни кафези, доставени от Volkswagen.

„ Заедно с Mahindra желаеме да допринесем доста за електрификацията на Индия “, акцентира Томас Шмал, основен изпълнителен шеф на Volkswagen Group Components.

Миналата година държавното управление на Индия завърши стратегия за поощряване на фирмите да създават акумулатори за електрически автомобили на локално равнище, защото се стреми да сътвори вътрешна верига на доставка за чист превоз и предпазване на възобновима енергия.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg