Тържественото отбелязване на 141-ата годишнина от създаването на Военноморските сили

...
Тържественото отбелязване на 141-ата годишнина от създаването на Военноморските сили
Коментари Харесай

Военноморските сили отбелязват 141 години от създаването си

Тържественото отбелязване на 141-ата годишнина от основаването на Военноморските сили на България стартира по традиция от гр. Русе, люлката на българския боен флот.

Командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов организира срещи с регионалния шеф Галин Григоров и заместник-кмета Енчо Енчев. За съпричастността им за запазване на историята и традициите на военния флот регионалният шеф и кметът на Русе бяха удостоени с адмиралтейски грамоти. Те изрекоха благодарността си към българските военни моряци и показаха своята убеденост за още по-доброто и ползотворно съдействие.

По мотив празника на Военноморски сили със заповед на кмета на Община Русе бяха наградени капитан III сан Красен Терзиев, основен старшина Стефан Овчаров и матрос Ивайло Николов. Военните моряци получиха награди и от регионалния шеф.

Пред " Паметника на моряка " се организира боен обред по полагане на венци и цветя.

141-ата годишнина от основаването на военния ни флот ще бъде маркирана през тази седмица с редица прояви, които включват тържествени ритуали за удостояване на паметта на починалите във войните моряци, осъществяване на спартакиада по морски спортове, опция жителите да посетят кораби от състава на Военноморски сили в пристанищата на Бургас и Варна (на 8 август, събота) и други

Кулминацията на честването на годишнината от основаването на Военноморски сили ще се състои на 9 август (неделя) на Морска гара - Варна, когато ще се организира тържествената гала по заграбване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров ", а военнослужещи от Военноморски сили ще показват бойни качества.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР