Тържествен концерт ще отбележи 170-тата годишнина на най-старото светско училище

...
Тържествен концерт ще отбележи 170-тата годишнина на най-старото светско училище
Коментари Харесай

170-годишнина празнува най-старото ни светско училище

Тържествен концерт ще означи 170-тата годишнина на най-старото светско учебно заведение в Пазарджик – ОУ „ Стефан Захариев “, заяви шефът Стефан Ангелов. Празненството ще бъде на 30 апил в зала „ Маестро Г. Атанасов “. Водещи ще бъдат двама към този момент огромни ученици на школото, получили добра реализация в живота, а на сцената ще се изявят някогашни и сегашни възпитаници и преподаватели. 

Събитията за годишнината в действителност не престават към този момент втора година, напомни Ангелов. Учебното заведение е разкрито на Димитровден през 1847 година, тъй че празненствата се редят от 2017-та и са по този начин замислени, че всяко дете да получи изява – състезания за рисунки, открити уроци, надпревари по другите науки. Наскоро една от поролелките бе определена за Клас на месеца от Местната комисия за битка с противообществените прояви, с горделивост напомня шефът. 

Заесто с концерта ще излезе и юбилеен брой на учебния вестник, който макар компликациите не е спирал да се издава. Същевременно школото, което преди 2 години бе застрашено от закриване, има проекти за привличане на нови възпитаници. В средата на май стартират срещи наживо с родители от квартала за да им бъде обяснено какво предлага „ Стефан Захариев “ и какви са преимуществата му пред други образователни заведения. Всеки от родителите ще получи вестник и листовка, ще може да прегледа базата, да задава въпроси. Скоро тя ще бъде допълнена с пъстра детска площадка с катерушка, пързалка, люлки, маса и пейки. 

В старанието си да запазят школото към този момент няколко лета подред учителите от ОУ „ Стефан Захариев “ провеждат лятна занималня, като в нея одобряват и ученици на други образователни заведения. Децата се забавляват навън под дърветата в двора, като в това време вземат и уроци по британски език. Вероятно и това лято ще продължи в същия формат, възнамерява Ангелов. 

Трудният миг за най-старото ни образователно заведение не е отминал. В момента учениците са едвам към 70, само че екипът не губи вяра, че това скоро ще се промени. Тези дни майка от квартала сама е отишла при шефа със питане за 2-3 места, като е загатнала, че и други родители от обкръжението й демонстрират интерес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР