Тарибо Уест бе сред емблематичните футболисти на 90-те. Не само

...
Тарибо Уест бе сред емблематичните футболисти на 90-те. Не само
Коментари Харесай

Футболна легенда стана пастор и основа „Подслон в бурята“

Тарибо Уест бе измежду емблематичните футболисти на 90-те. Не единствено поради извънредно любопитната си прическа, само че и поради забележителната си кариера. При престоя си в Европа нигерийският национал носи екипите на „ Оксер “, „ Интер “, „ Милан “, „ Дарби Каунти “, „ Кайзерслаутерн “ и „ Партизан “.

Защитникът се отхвърли от футбола през 2007 година А по-късно е разкрил новото си предопределение – да служи на Бог като свещеник. Още през 2014 година той основава черква, наречена „ Подслон в бурята “.

„ Използвах я, до момента в който бях в Милано, с цел да оказвам помощ на нигерийките, принудени да проституират в Италия. Осигурихме им дом и работа, помогнахме им да получат легални документи “, изяснява Уест.

48-годишният Тарибо се самопровъзгласява за петдесятен свещеник и учредява благотворителна фондация на свое име, с цел да оказва помощ и на деца в неравностойно състояние. „ Всички християни са добре пристигнали в нашата черква. Идват и доста католици, с цел да се молим дружно. “

Уест става мощно набожен през 1996 година По това време пробва да убеди треньора си в „ Интер “ Марчело Липи, че Бог му е проговорил, а волята Му е бранителят да играе като титуляр. Този мотив обаче не е задоволителен за експерта.

„ Божият дух ми се яви малко след международното състезание във Франция. Бях доста религиозен и преди всеки мач палех свещ и държа вълшебен камък, донесен ми от Израел “, споделя нигериецът.

Бог му се явява и през 1997 година Тогава Тарибо пътува до, с цел да подпише с „ Реал Бетис “. Заради несъответствия в контракта обаче отпътува за Милано и укрепва „ Интер “. Прекарва три дни и две нощи в делириум поради напрежението. „ Тогава Всевишния изиска да бъда негов овчар “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР