Търговците търсят купувачи за купища неизползвани въглища, след като горивото

...
Търговците търсят купувачи за купища неизползвани въглища, след като горивото
Коментари Харесай

След презапасяването сега Европа търси купувачи за въглищата си

Търговците търсят купувачи за купища неизползвани въглища, откакто горивото беше насъбрано предходната година в Европа, с цел да избави районната стопанска система от привършване на силата през зимния сезон.

Тъй като загрижеността по отношение на дефицита на сила понижа след меката зима на континента, вносните топлинни въглища започнаха да се пренасочват от европейските пристанища за пазари като Мароко, Сенегал и Гватемала – поврат в нормалните потоци на изкопаеми горива.

Като цяло 1.12 милиона тона са били изпратени от Европа от Испания, Нидерландия и други пристанища тази година, в това число товар от над 145 000 тона за Индия през април. По-малки колета са изпратени по направления, които биха били невероятни през последните години.

Част от тези въглища са били на пристанищата повече от година и съхранението е скъпо “, сподели Гийом Пере, анализатор на пазара на въглища в Perret Associates, пред Bloomberg.

След като са престояли месеци навън, въглищата стартират да се разлагат и в последна сметка стават неизползваеми.
Треска за въглища: Европа купува непременно и отвред
Динамиката демонстрира вълнообразните резултати от енергийната рецесия в Европа, откакто континентът приложи изключителни ограничения, с цел да противодейства на дейностите на Кремъл да понижи доставките на газ. След като въглищните централи бяха върнати в употреба, търговците се възползваха от опцията да купуват гориво – огромна част от него от Русия – за произвеждане на електричество на континента.

Но притокът на полутечен природен газ и меките зимни температури по този начин и не направиха въглищата изключително нужни. В последна сметка Европейският съюз в действителност е изгорил 11% по-малко въглища спрямо миналата зима, съгласно мозъчния концерн Ember.

Обратът от дефицит към пренасищане накара цените за доставка на въглища до пристанищата на Амстердам, Ротердам и Антверпен да паднат до едвам 90 $ за звук, по-малко от една четвърт от миналогодишния скок.

Много извънредно е да забележим потоци от Нидерландия към Мароко и Испания към Индия “, сподели Алекс Клод, основен изпълнителен шеф на аналитичната компания DBX Commodities в Лондон и някогашен търговец на въглища. „ Това е знак, че има по-малко търсене надолу по река Рейн и повече отвън Европа. “

Изходящите потоци също са дребна изгода от доставките за гладните за въглища Индия и Китай, които сами по себе си съставляват повече от половината от международното ползване на гориво. Въпреки че анализаторите понижават упованията за икономическо възобновяване на Китай, страната е напът да внесе връх от 360 милиона до 380 милиона тона тази година.

За Европа отърваването от въглищата не е без риск.

Хората би трябвало да внимават да не се увличат прекалено много “, сподели Перет. „ Не знаем какво ще се случи идната зима. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР