Търговците оценяват перспективите за сезонното търсене и усилията на ОПЕК+

...
Търговците оценяват перспективите за сезонното търсене и усилията на ОПЕК+
Коментари Харесай

Цените на петрола растат на фона на очакванията за по-голямо търсене

Търговците правят оценка вероятностите за сезонното търсене и напъните на ОПЕК+ да понижи производството, като също по този начин наблюдават новините за тавана на дълга на Съединени американски щати.

Тази заран цената на юлските фючърси за нефт Brent се увеличи с 0,16% до 76,11 $ за барел, а юлските фючърси за WTI се покачиха с 0,21% до 72,2 $.

Пазарите правят оценка вероятностите за летния сезон, когато търсенето на бензин обичайно нараства заради пътуванията с коли.

В същото време търговците не престават да правят оценка напъните на ОПЕК+ за понижаване на производството. По-рано през май вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак съобщи, че Русия е достигнала обещания размер на съкращения на производството на нефт от 500 000 барела дневно от май.

Също ден по-рано генералният секретар на ОПЕК Хайтам ал Гайс означи, че световният петролен бранш се нуждае от повече от 12 трилиона $ вложения до 2045 година

Търговците не престават да наблюдават новините от Съединени американски щати, където текат полемики за повишение на тавана...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР