Търговци на горива готвят ефективни стачни действия заради новите промени

...
Търговци на горива готвят ефективни стачни действия заради новите промени
Коментари Харесай

Пореден конфликт - заради нови законови изисквания за търговците на горива

Търговци на горива готвят ефикасни протестни дейности поради новите промени на пазара, които следва да станат факт. От сектора се притесняват, че новият закон ще докара до повишение на цената на горивото за крайния консуматор и упорстват за анулация на плана в цялостния му тип.
Ние приказваме за търговците на дребно - ние не контролираме броя, размера или размера на бензиностанциите. Всички имат едно изискване - да записват до 20 000 лева поръчителство пред банката , разяснява пред Българска национална телевизия някогашният шеф на Агенция " Митници " Емил Димитров-Ревизоро от " Обединени патриоти ".
Ние желаеме да съблюдават Закона за автомобилните транспорти във връзка с камионите. Ако не желаят да имат книжки, нямат място в Европа тези хора. Всичко по длъжностен път се взима. Не може да се снимаш до обект, който коства 3 млн. лв., и да не можеш да докажеш 20 000 лв. благосъстоятелност, разясни още вносителят на законопроекта.
Удостоверението за вписване на бензиностанциите ще ви коства 3 лв.. В момента, в който казахме, че би трябвало да се записват, към този момент три асоциации желаят да им защитят правата - като желаят да ги защитят, да не ги лъжат. И 2000 лева да беше на бензиностанция, те не желаят да бъдат регистрирани. Те не желаят да бъдат легални, да имат нивомерни системи и Национална агенция за приходите да ги управлява , безапелационен беше Емил Димитров във връзка с недоволството на търговците на горива.



За бензиностанциите се желае да имат системи, свързани с Национална агенция за приходите, и да дават отговор на пожарната сигурност. Всички, които дават отговор, би трябвало да потвърдят 20 000 лева благосъстоятелност . Законът не ги дели на селски и градски, стана ясно още от думите на депутата.
Според притежателят на бензиностанция Цветан Песаров този закон ще докара до извънредно повишение на цената за крайния клиент . Големите са подготвени да влязат на нашето място. Опитахме се да аргументираме точки, които да бъдат отстранени от закона. Този закон е ориентиран към унищожаване на дребните компании, а не към битката със сивия бранш. Компаниите от нашия бранш нямат място в този закон. Твърдо сме декларирали, че желаеме унищожаване на закона в целия му тип. Коментирахме ефикасни протестни дейности , започваме от другата седмица поетапно. Както в регионалните центрове, по този начин и в столицата ще бъде блокирано, разяснява още пострадалият.
Основните моменти в законопроекта
Въвежда се специфичен регистрационен режим за компаниите, продаващи на едро и дребно горива, складиращи и транспортиращи нефтопродукти, както и търсещите петрол и природен газ. Те би трябвало да дават годишно поръчителство (паричен депозит или банкова гаранция) в размер до 500 хиляди лв. за петролните бази и хранилища.
Съгласно предложенията, търговците на горива ще би трябвало да имат огромен капитал. За огромните компании и притежатели на хранилища за петрол и горива условието е за най-малко 3 млн. лв. капитал. За всяка бензиностанция ще се изискват 20 хиляди лв., превозвачите на течни горива ще би трябвало да дават поръчителство от 3 хиляди лв. за всяка цистерна. От 200 до 500 хиляди лв. е наложителната банкова гаранция или депозит за сдруженията, които се занимават с дистрибуция и пълнене на бутилки с полутечен газ. Всички тези условия ще понижат каузи на сивия бранш с 30%, считат вносителите. А изключени от обсега на закона са фермерите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР