Търговският съд в Крагуевац отхвърли искането на чачанската фирма „Вексилум

...
Търговският съд в Крагуевац отхвърли искането на чачанската фирма „Вексилум
Коментари Харесай

Сръбски съд превърна Цветан Василев в галеник на съдбата: Свързан с него завод избегна фалита

Търговският съд в Крагуевац отхвърли настояването на чачанската компания „ Вексилум Балкан “ за започването на процедура по оповестяването на банкрут в „ Сръбската фабрика за стъкло “ (СФС) в Парачин, заяви bTV, базирайки се на телевизия Ен 1.

Предприятието, намерено тържествено от водещи локални политици и тогавашния началник на КТБ Цветан Василев, се оказа в комплицирана обстановка след краха на банката и заминаването на нейния притежател в заточение в западната ни съседка.


Сръбската фабрика за стъкло на Цветан Василев, Снимка: deltainzenjering.rs Той продаде контролния пакет от акции на оръжеен търговец през ноември 2015 година

„ Вексилум Балкан” разгласи, че е правоприемник на взимане в размер на 47 млн. евро, което в документите се води на някогашния притежател на завода „ Глас Индъстри”. Според съдията обаче няма доказателства, че се е състояло такова прекачване сред двете сдружения.

Към момента СФС има 819 служащи, които действителна активност правят единствено 582. Имуществото на завода е на стойност 35,4 млн. евро. Дълговете й са към 93 млн. евро, като множеството са към електроразпределително и газово сдружение. Сметките му са блокирани.

Представител на синдиката във фабриката разяснява пред организация „ Бета”, че правосъдното решение дава късмет на предприятието да продължи да работи.

В някои медии у нас се появиха информации през последните дни, че настояването на „ Вексилум Балкан” е част от скица за източване и очистване на завода

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР