Търговският регистър започна поетапно да възстановява работата си. От днес

...
Търговският регистър започна поетапно да възстановява работата си. От днес
Коментари Харесай

Някои услуги в Търговския регистър вече работят


Търговският указател стартира поетапно да възвръща работата си. От през днешния ден към този момент могат да се вършат информации на компании по така наречен ЕИК номер, съобщи БГНЕС. Възможни ще бъдат единствено електронните информации. Според Агенцията по вписванията, сривът в базата данни се дължи не на хакерска офанзива, а на механически проблем.

БГНЕС напомня, че от края на предходната седмица достъпът до Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел беше краткотрайно недосегаем. От Агенцията по вписванията уведомиха за казуса министъра на правораздаването, който на собствен ред е сезирал прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Приложен е спешен План за деяние за възобновяване на цялостната функционалност на регистъра.

От Агенцията по вписванията оповестиха, че за отстраняването на казуса неотложно са ангажирани екипи на всички поддържащи компании, IT специалисти от Агенция по вписванията, както и от други държавни ведомства. Всички останали регистри на Агенция по вписванията са налични и действат обикновено.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР