Търговският регистър две седмици го няма, надеждата за възраждане казват

...
Търговският регистър две седмици го няма, надеждата за възраждане казват
Коментари Харесай

Изчезналият вид новини

Търговският указател две седмици го няма, вярата за възобновление споделят умирала на 40-тия ден. Кипърската застрахователна компания „ Олимпик “ изчезна да търси Търговския указател и десетки хиляди българи още си карат (https://www.actualno.com/society/blizo-82-000-klienti-na-olimpik-oshte-ne-sa-skluchili-nova-grajdanska-otgovornost-news_691451.html ) без „ Гражданска отговорност “. Сводката за починалите по пътя ще я научите от услуживите „ телевизионни експерти “, тъй като е прекомерно дълга. Списъкът с потърпевшите от лекарски неточности или потърпевшите макар лекарската грижа – медиите постоянно смесват тези два параметъра, също! И с хората с увреждания към този момент свикнахме – при толкоз парадокси един повече, един по-малко, все тая. Бойко пробутва все по-тъпи пояснения за следващата рецесия – случвало се, шанс нека имаме, Корнелия обаче с вбесяващия си възторг съумява да ги накара да наподобяват даже добре, другите спят някъде на студ по плажовете, единствено демократите се напъват, само че няма към този момент кой да ги чуе. Обичайните дивотии коя елит дзвезда с коя друга се лендзила също не влизат в недостиг. В Сирия войната не стопира, Тръмп още е на власт, Путин постоянно ще е на власт. Въобще – като се огледаме и като че ли нищо хубаво не става по света, само че изключително и у нас.
Предвид тази картинка, се замислих особено в България какви вести не сме чували не просто скоро, ами от години – дали тъй като ги няма, дали тъй като не желаеме да им обърнем внимание. Новини, с които да стартират даже телевизионните излъчвания, които се отразяват и от международни осведомителни колоси, а не да са отпред на основната страница на някой уебсайт, където още вирее мозъчна активност. Новини, които да не те натоварват душевен. Новини, които ти е драго да ги чуеш. Новини, които те обогатяват – интелектуално, културно, прочувствено. Новини, за които сме жадни, само че към този момент даже не разбираме, че е по този начин. И по този начин, ето я моята спонтанна ранглиста
1. За огромно българско научно-техническо достижение. От тези, които трансформират света. Не е нужно да е някоя невиждана технология или известно приложение вид помагащо за еди-какво-си. Защо не ново лекарство или новаторски способ за развиване на селското стопанство, може би отглеждането на животни? Защо не даже строителен обект, който да е по едно и също време функционален и хубав и да прави живота на хората по-лесен и по-приятен.
2. За иновация в образованието. Например – въвеждане на способ на работа, който по-късно почва да се употребява всеобщо в други страни.
3. За потребна процедура, улесняваща живота на хората. Да речем – организирали сме трафика на място с доста хора по метод, по който въобще не се усеща какво натоварване има в действителност.
4. За запаметяващ се състезателен триумф. Не че няма по някоя и друга победа, само че тук приказвам да сме на челно място в спорт, който се радва на огромна известност в международен мащаб. Дали Григор да грабне купата на някой шампионат от Шлема, дали Кубрат Пулев да е равносилен на Антъни Джошуа, дали националния футболен тим или някой клубен да я докара най-малко до полуфинал на огромно съревнование, за какво не пък волейболният. Мечти, а не действителност - е хайде да помечтаем най-накрая!
5. За огромен триумф в политиката. Например, да предложим нещо – дали ще е съответна тактика за справяне с някакъв проблем или пък ще изберат наш представител да управлява огромна организация.
Ей такива неща – хем потребни, хем приятни. Трудно или изобщо не ги виждаме, не ги чуваме. Не желаеме ли? Ако желаеме, ще би трябвало да се потрудим, като стартираме преди всичко със себе си. Почнем ли да се почитаме, тогава идва ред на огромното почистване на Авгиевите обори – чистенето на тази тор, поради която в този момент не виждаме и не чуваме даже по една добра вест.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР