Търговският космически център е включен в списък с национални проекти

...
Търговският космически център е включен в списък с национални проекти
Коментари Харесай

Китай ще инвестира 3 милиарда долара в строежа на нов космодрум

Търговският галактически център е включен в лист с национални планове в неотдавна дефинирания 14-ти петгодишен проект, който обгръща 2021-2025, оповестява Спейс Нюз.

Общите вложения ще възлизат на към 20 милиарда юана (приблизително 3 милиарда долара).

Космодрумът ще бъде ситуиран в окръг Сяншан, град Нингбо, в източната повинция Дзъндзан. Международният център за галактически проучвания ще бъде ситуиран на обща повърхност от 67km2, като ще вкючва стартова площадка и промишлен комплекс. Възможно е след довеждане докрай на проекра да се правят до 100 търговски изстрелвания годишно.

За момента Китай интензивно създава национална галактическа стратегия, метеорологични, навигационни и телекомуникационни спътници, също и технологии за проучване на Луната. Разработва се и план за проучване метеорити и Марс, като имат намерение да стартират интензивно проучване на повърхността му в близко бъдеще.

Според публично изказване на Китайската аерокосмическа научно-технологична корпорация тази година са планувани най-малко 40 изстрелвания, които ще слагат нов народен връх.

Дон Сияою, заместител на Националния национален конгрес и заместник-председател на Китайската астрономическа научно-промишлена корпорация (CASIC), прикани плана за космодрум да отговори на упования скок в търснето на галактически услуги за изстрелване.

Очаква се дълготрайните цели за 2035 година да включват свръхтежки и неведнъж използваеми ракети-носители, също индустриализация на системата „ Бейдоу “ и други цивилни и военни галактически разработки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР