Търговските вериги засилват охраната, а МВР и комисията за защита

...
Търговските вериги засилват охраната, а МВР и комисията за защита
Коментари Харесай

Полицаи, инспектори на КЗП и повече частни охранители ще следят за безопасно пазаруване по празниците

Търговските вериги ускоряват защитата, а Министерство на вътрешните работи и комисията за отбрана на потребителите (КЗП) щe им оказват помощ в контрола за спазването на в магазините по празниците. Това съобщи икономическият министър измежду среща с представители на комерсиалните вериги.

" Провел съм диалози с Министерство на вътрешните работи, тъй че в границите на опциите ще се оказва помощ при случаи на опашки в магазини. Прави се план-график, като се събира информация за всички магазини на комерсиалните вериги ", сподели той.

Санкции ще има и за потребителите, които не съблюдават ограниченията. Служителите на КЗП ще бъдат на терен, акцентира министърът. поеха ангажимент за компактно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Някои вериги са назначили повече защита, удължили са работното си време, добави Борисов.

Възможно е да има и бърза писта за имунизиране на работещи в магазини, сподели икономическият министър. Националният здравен контрольор доцент похвали обаче комерсиалните вериги като организация. Той прикани да се пазари и в ранни, и в късни часове на деня, тъй като в действителност имало 1-2 часа на пикови скупчвания.

" Каквото и да вършим, в случай че хората не се пазят, няма да проработи ", предизвести Кунчев и изиска да няма и всеобщи събирания у дома – по 20 души., ръководител на Сдружението за съвременна търговия, изиска да има осведомителна акция какъв брой е значимо да се съблюдават ограниченията.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР