Търговските вериги се готвят за протест и гражданско неподчинение, ако

...
Търговските вериги се готвят за протест и гражданско неподчинение, ако
Коментари Харесай

Търговските вериги на протест, ако не отворят на 12 април

Търговските вериги се готвят за митинг и гражданско непокорство, в случай че не бъдат отворени на 12 април.

Според тях всички противоепидемични ограничения се съблюдават и са в пъти по-ефективни и използвани при по-голяма повърхност на магазините. Това в действителност е третото затваряне на нехранителните магазини.

" Искаме равнопоставеност на всички участници на пазара. Искаме да бъдат третирани еднообразно всички бизнеси. Искаме отпадане на налог Сгради и такси Смет за интервала на затварянето и отпадане на корпоративния налог за 2021 година ", съобщи в " Денят стартира " зам.-председателят на Българската Ритейл асоциация Аксиния Баева.

Най-голямото им терзание е, че не работят. Стоките са купени и заредени, има големи разноски за чиновници, за съоръжение, брандиране на магазини, маркетинг. За трети следващ път нашите сбирки са заредени и при започване на сезона реализацията им е компрометирана, добави Баева.

От Българската Ритейл асоциация са пресметнали за първите три месеца предходната година загуби единствено за членовете на асоциацията от порядъка на 100 млн. лева

" Ситуацията с личния състав е доста тежка, защото бяхме разигравани, изключително при започване на третия локдаун, бяхме извънредно разигравани с това " отвори-затвори ", имате право-нямате право ". Служителите сега са в неплатен отпуск по програмата " Запази ме ", където се надяваме да бъде малко по-динамично изплащането на тези помощи ", сподели още Баева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР