Търговските центрове искат незабавно отваряне. Търговци алармират, че заради липсата

...
Търговските центрове искат незабавно отваряне. Търговци алармират, че заради липсата
Коментари Харесай

Търговци от моловете: С какво сме по-различни от големите хранителни вериги

 Търговските центрове желаят неотложно отваряне. Търговци сигнализират, че поради неналичието на обороти към този момент са в положение на " механически банкрут “. А загубите, които търпят притежателите на огромните центрове, са големи.

Те упорстват за разговор, преразглеждане на ограниченията и отваряне на магазините. Освен търговци и наемодатели на площи, пострадали са и фризьорските салони, както и доста други дребни бизнеси с обекти в комерсиалните центрове, до които помощ няма да стигне, оповестява БТВ.

Иво Петков е притежател на магазини за сувенири и вътрешно обзавеждане. От общо четири обекта сега има отворен един, който не е в мол. С него и с продажби през интернет едвам покрива разноските си, с цел да не банкрутира.

" Всеки един ден е гибелен, когато един бизнес не работи и не може да прави това, което е неговата цел. В нашия случай да обслужва клиенти, това значи, че ние нямаме парични потоци. Липсата на паричен поток значи цялостен блокаж. Ние имаме отговорности, към хората, които работят с нас, към наемодатели “, съобщи пред БТВ Иво Петков - притежател на магазин за вътрешен интериор.

Според търговците затворените обекти в моловете и работещите такива отвън тях водят до нелоялна конкуренция.

" Нашите магазини са към 100 квадрата. В тези 1000 квадрата има по 10-15 индивида. Ако създадем съпоставяне с известна хранителна верига, с най-вече магазини в България, на 100 квадрата несъмнено има по 200 “, споделя Венцислав Огнянов - шеф на магазин за обувки.

Браншът твърди, че в затворените обекти има добра вентилация и са взети ограничения против разпространяването на вируса. Според тях няма критерии, които да дефинират по кое време комерсиалният обект е рисков.

" Има потоци за влизане и излизане, има стерилизация, въздухът се вкарва извън. Така че няма безусловно никаква причина за терзание и суматоха “, изясни Димитър Кехайов - шеф на търговски център.

По данни на комерсиалните вериги, 60 хиляди души са без работа към този момент втори месец. Търговските обекти за в този момент няма да се включват в протестни дейности. Ще се включат обаче част от фитнесите. Въпреки че през днешния ден на среща със здравния министър стана ясно, че те ще отворят порти на 1 февруари. Но въпреки всичко те ще стачкуват в поакрепа на сътрудниците им от другите затворени бизнеси. Фитнесите споделиха още, че не са срещу здравните ограничения, в случай че има работещи стопански ограничения. А такива съгласно тях няма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР