Търговските превозни средства не винаги се използват по гладки пътища с

...
Търговските превозни средства не винаги
се използват по гладки пътища с
Коментари Харесай

Ford Transit и Custom с вариантите Trail и Active по-гъвкави и атрактивни

Търговските транспортни средства не винаги се употребяват по гладки пътища с добро сцепление. Тогава какво може да бъде по-естествено от “въоръжаването ” на такива натоварени коли с възможности за приложимост даже и в условията на офроуд? Ford също така отива стъпка по-далеч и във връзка с външния вид в своите серии Transit и Custom с линиите за оборудване „ Trail “ и „ Active “.

В последна сметка сцеплението е по-важно от интелигентния състезателен “костюм ”, за да стигнете до дестинацията си по неравен терен. Тук Ford прави разлика между превозни средства с предно предаване (Transit Custom в обсега на един звук полезен товар) и транспортни средства със задно предаване (Transit в диапазона на два тона полезен товар), които би трябвало да постигнат по-добър прогрес от версиите на trail.

При задвижване на предните колела в работата се намесва механичен диференциал с лимитирано превъртане, ако едно от колелата има наклонност да приплъзва. Интервенцията се извършва автоматично, тихо и поддържа маневреността на автомобила за по-дълго, например на гладки или хлъзгави повърхности. Според Ford този тип подобрение на сцеплението не би трябвало да има и отрицателно влияние върху емисиите на въглероден диоксид (CO2).

Като сътрудник за разработка на "mLSD " (механичен диференциал с ограничено приплъзване), Ford притегли експерта по задвижване Quaife. От единствено себе си се разбира, че електронната стратегия за стабилност (ESP) също е приспособена към структурните и динамичните промени. Този тип усъвършенстване на сцеплението не е напълно нов за Ford - към този момент се употребява в моделите на ST осъществяване Fiesta, Puma и Focus, както и Focus RS.

Версиите със задвижването на задните колела, “мутират ” във версия със задвижване на всички колела. Електронно управлявани съединител разпределя задвижващия миг към оста с по-доброто сцепление, както е належащо, а ESP контролира разпределението на въртящия момент към обособените колела. В екстремни ситуации цялостното заключване на осите може да се включи незабавно с натискане на бутон.

Цялостната система обработва всички действия на лидера (позиция на педала на газта, ъгъл на волана) или от автомобила (въртящ миг, скорости на колелата, намеса в спирачките). Успокояващо за търговските клиенти, които се пазарят за всеки сантиметър товарно пространство е че задвижването на четирите колела не изисква в допълнение пространство в колата.

И с цел да може незабавно да се види, че този Транзит има повечко гении на труден терен, той е поел няколко стилови елемента от Ford Ranger Raptor - 16-цолови алуминиеви джанти, боядисани в черно, брони в мрачен цвят и широкоформатен надпис Ford в матовата черна радиаторна решетка.

Ford предлага още повече неща в интериора, готови за клиенти обичащи начин на живот, които мислят за осемместния Tourneo-Custom MPV или към края на годината за Transit-Custom с двойна кабина с линията оборудване "Active ". Отвън спомагателни панели за арките на колелата, фланговете и задните брони украсяват каросерията.

В допълнение, транспортното средство се опира на 17-цолови алуминиеви джанти, има радиаторна решетка вид пчелна пита и стандартни релси на покрива. В интериора има и нещо за окото - отчасти кожени седалки с брандиране „ Active “ и „ синьо подчертано “ арматурно табло, както маркетинг специалистите наричат използването на непрекъснатата синя линия.

Според Ханс Шеп, началник на мениджмънт на комерсиалните превозни средства във Ford Europe, за който са предназначени новите модели, той обобщава: „ Версиите Active и Trail показват колко универсални и мощни могат да бъдат автомобилите от серията Transit. Те са за клиенти, които би трябвало да се оправят с тежки пътни условия при експлоатацията на автомобила си, за предприемчиви семейства, които желаят превозно средство, с което да могат да отидат на лов за завършения – в действителност има подходящ Ford Transit за всяка цел. "
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР