Търговските преговори между САЩ и Канада за присъединяването на Отава

...
Търговските преговори между САЩ и Канада за присъединяването на Отава
Коментари Харесай

Възобновяват се търговските преговори между САЩ и Канада

Търговските договаряния сред Съединени американски щати и Канада за присъединението на Отава към постигнатото преди седмица съглашение с Мексико се възобновяват през днешния ден, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Канадската външна министърка Кристия Фрийланд ще се срещне с непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър. Двамата не реализираха триумф в договарянията предходната седмица макар компромисното решение да се модернизира Северноамериканското съглашение за свободна търговия (НАФТА).

Основните точки в преразгледания текст плануват нови разпореждания за търговията с коли, с по-голям % локални съставни елементи, по-стриктна отбрана на служащите и уговорка, позволяваща преразглеждане на съглашението на всеки шест години, прецизира Агенция Франс Прес.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо предизвести през вчерашния ден, че Канада няма да подпише ново съглашение за свободна търговия без механизъм за споразумяване на разногласия (глава 19) и културно изключение, защитаващо канадския аудиовизуален и културен пазар.

" Немислимо е за канадците американска медия да може да купи канадска медия, без значение дали е вестник или телевизия ", акцентира той.

В събота президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж повтори опасността си да изгони Канада от НАФТА, което по този начин ще се трансформира в нормално комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Мексико.

Трите страни договарят от година, с цел да спасят съглашението за свободна търговия, което Тръмп дефинира като нездравословно за страната му. НАФТА е в действие към този момент близо 25 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР