Търговските банки одобриха безлихвени кредити за близо 75 млн. лв.,

...
Търговските банки одобриха безлихвени кредити за близо 75 млн. лв.,
Коментари Харесай

Банките отпуснаха безлихвени заеми за близо 75 млн. лева

Търговските банки утвърдиха безлихвени заеми за близо 75 млн. лева, демонстрират данни на Българската банка за развиване (ББР) за първите 5 месеца от действието на схемата. От общо постъпили над 29 000 кандидатури, утвърдените такива са 17 907 броя.

Към 14 септември в обработка са още 1 215 претенции. Продължава наклонността по-голямата част от претендентите да са лица, наети на трудов контракт или това са 70% от кандидатурите. Останалата една трета е на самоосигуряващи се лица. Средната стойност на утвърдените заеми е 4 225 лева.

Целта на Гаранционната стратегия за за даване на безлихвени заеми до 4 500 лева е да подкрепи чиновниците в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, прекъснали активност поради пандемията. Те имат опцията да получат заем до 4 500 лева едновременно или на три транша от по 1 500 лева Максималният период на погасяване е 5 години, с най-малко 6 месеца и най-много 24 месеца гратисен интервал. Заемите са освободени от такси, комисионни и неустойки, като срокът за кандидатстване по мярката е до края на 2020 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР