Търговската война е реалност. Това предупреждение отправи френският министър на

...
Търговската война е реалност. Това предупреждение отправи френският министър на
Коментари Харесай

Търговската война е реалност, обяви Франция. МВФ прогнозира спад на световния БВП с 0.5%

Търговската война е действителност. Това предизвестие насочи френският министър на финансите Бруно Ели Моура към министрите от Г-20 (19-те най-големи стопански системи в света плюс ЕС), събрани на среща в Аржентина. На нея Международният валутен фонд предвижда, че неотдавнашната вълна от нови търговски мита ще навреди на международния стопански напредък. Управляващият шеф на МВФ Кристин Лагард съобщи, че  " в най-лошия случай при сегашните ограничения може да се стигне до спад на международния Брутният вътрешен продукт от 0,5 % ".
 Тръмп подготвен да наложи мита на целия импорт от Китай
В момента американската комерсиална политика на налагане на едностранни мита е учредена на " закона на джунглата ", съобщи Моура, само че американският му колега Стивън Мнучин отбрани митата и прикани Европейски Съюз и Китай да отворят пазарите си, с цел да разрешат свободна конкуренция.

Миналата седмица американският президент Доналд Тръмп разказа Европейски Съюз като " зложелател " в търговията. По-късно той заплаши с мита върху целия китайски експорт за Съединени американски щати, който възлиза на 500 милиарда $. През последните месеци Съединени американски щати и втората международна стопанска система Китай си размениха мита върху артикули в размер на 34 милиарда $ всеки.

Съединени американски щати има огромен търговски недостиг с всички 28 членки на Европейски Съюз и с Китай.

Двудневните диалози в Буенос Айрес събират дружно финансовите министри и централните банкери на най-големите 20 стопански системи в света.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР