Търговската платформа Robinhood придобива базираната в Великобритания фирма за крипто

...
Търговската платформа Robinhood придобива базираната в Великобритания фирма за крипто
Коментари Харесай

Robinhood придобива британското крипто приложение Ziglu

Търговската платформа Robinhood придобива основаната в Англия компания за крипто активи Ziglu, оповестява електронното издание Cointelegraph.

Сделката е част от напъните на американската компания за разширение на световната ѝ агресия.

Robinhood разгласи, че е подписала съглашение за придобиването на Ziglu, което следва да бъде утвърдено от регулаторите. Цената на договорката към този момент не е оповестена.

„ Ако придобиването получи утвърждението на регулаторите, в близко бъдеще нищо няма да се промени за актуалните клиенти на Ziglu. В дълготраен проект ще интегрираме Ziglu в Robinhood, ще пренесем марката Robinhood в чужбина и ще работим за разширение на интервенциите отвън Обединеното кралство в Европа “, се показва в изказването на Robinhood.

Придобиването има за цел да помогне на Robinhood да форсира своята интернационална агресия да навлезе на пазарите във Англия и Европа. Американската компания възобнови напъните си за разширение на световното си наличие, откакто през 2020 година тези проекти бяха краткотрайно изоставени, напомня Cointelegraph.

Ziglu е учредена от някогашния софтуерен началник на Barclays и съосновател на Starling bank Марк Хипърсън през 2020 година Фирмата дава цифрова платформа, която разрешава на клиентите да купуват и продават 11 криптовалути, в това число биткойни и етери. Потребителите на Ziglu заплащат за услуги благодарение на дебитна карта и получават разнообразни награди и бонуси.

Robinhood е измежду водещите онлайн брокерски компании и е известна с това, че предлага платформа за вложения и търговия с скъпи бумаги в Съединените щати без комисиона. От 2018 година приложението дава опция и за търговия с криптовалути.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР