Търговията на европейските борси е предпазлива, въпреки че повечето водещите

...
Търговията на европейските борси е предпазлива, въпреки че повечето водещите
Коментари Харесай

Предпазлива европейска търговия след инаугурацията на Байдън и преди заседанието на ЕЦБ

Търговията на европейските тържища е внимателна, макар че множеството водещите фондови показатели бележат покачвания поради очакванията за нови стимулиращи стопанската система ограничения в Съединени американски щати след инаугурацията на президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, като вниманието на вложителите на остарелия континент е ориентирано най-много към края на първото за годината съвещание на ЕЦБ (в 14:45ч. българско време), оповестява БНР.

Общият европейски показател Stoxx Europe 600 се покачва с 0,45%, нараствайки за осма от последните единадесет сесии на търговия, откакто по време на вчерашното вдишване на властта в Съединени американски щати от Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, пазарите на акции на Уолстрийт означиха най-силното си показване от 36 години насам в деня на инаугурация на американски президент.

Индексът DJIA затвори търговията в сряда с покачване от 0,83%, необятният показател S&P 500 набъбна с 1,39%, а софтуерният показател Nasdaq Composite с 1,97%, както всички те доближиха нови рекордни върхове. Това беше най-силното рали на Уолстрийт в деня на полагане на клетва от инаугурацията на президента Роналд Рейгън при неговия втори управнически мандат през 1985 година.

По време на днешната търговия немският фондов показател DAX 30 нараства с 0,53%, италианският MIB с 0,13%, испанският Ibex-35 с 0,22% и английският FTSE100 с 0,1%, до момента в който френският показател CAC 40 се намалява едва с 0,1%. Европейската търговия е внимателна, защото се чака края на съвещанието на ЕЦБ, на което не се чака смяна на досегашната стимулираща парична и лихвена политика. Инвеститорите обаче допускат, че централната банка на еврозоната ще остави "отворена вратата " за по-нататъшни стимулиращи ограничения, защото бързо разпространяващата се втора вълна на Covid пандемията и обвързваните с нея ограничаващи ограничения и локдауни рискуват да отслабят вероятностите пред европейската стопанска система при започване на 2021 година.

Освен решението на ЕЦБ от 14:45 ч. българско време, деликатно ще се следи и последващата го конференция на шефа на банката Кристин Лагард  Кристин Лагард Кристин Лагард - френски правист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в Съединени американски щати и Франция. От 1981 от 15:30 ч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР