Търговище. След подаден сигнал в шуменската екоинспекция от жители на

...
Търговище. След подаден сигнал в шуменската екоинспекция от жители на
Коментари Харесай

Търговище: РИОСВ - Шумен спря образуването на нерегламентирано сметище в село Славяново

Търговище. След подаден сигнал в шуменската екоинспекция от поданици на с. Славяново, община Попово, за бунище от строителни боклуци, изхвърлени в дерето на селото, специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Шумен незабавно се отзоваха на мястото. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда . В наличието на представител на община Попово и подателя на сигнала те установяваха съществуването на нечист сектор с бетон, тухли и мазилка с дължина към 100 м. Недобросъвестен гражданин редовно е изхвърлял строителни боклуци по черен път в селото, част от които по-късно са пропаднали в най-ниската част на дерето.
При осъществения оглед на място в дерето не беше открито нерегламентирано заустване на отпадъчни води, както и очевидно замърсяване и оцветяване на речните води. Строителните боклуци обаче са евентуална заплаха за понижаване на проводимостта и бъдещо замърсяване на дерето, което е приток на р. Сеячка, приток на бент. " Каваците ", откри още инспекцията.
На Община Попово са издадени наставления за навреме разчистване на нечистия сектор и известяван в период на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Шумен за осъществяването им.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР