Търговище подписа предварителен протокол за сътрудничество с китайския град Хъби,

...
Търговище подписа предварителен протокол за сътрудничество с китайския град Хъби,
Коментари Харесай

Търговище започва сътрудничество с китайския град Хъби

Търговище подписа прелиминарен протокол за съдействие с китайския град Хъби, провинция Хънан. Това разгласи на конференция във вторник кметът на българската община доктор Дарин Димитров, който води наша делегация на аудиенция там предходната седмица. Предстои при започване на юни в Търговище да дойдат представители на управлението на китайския град за дефинитивно сключване на документите за побратимяване.

„ В основата на съдействието е взаимно потребен продан, включително търговски. От китайска страна демонстрират интерес към българските храни. С необикновен интерес научиха, че разполагаме с два минерални извора, от които жителите черпят вода изцяло гратис и в неограничени количества, като изворите дават опция за развиване и на икономическа активност ”, сподели кметът доктор Димитров.

Той акцентира, че Търговище е с локация, която съставлява интерес за китайския бизнес и за осъществяване на програмата, наречена „ По пътя на коприната ”.

Град Хъби е с население от над 1,6 млн. души и се намира в житницата на Китай провинция Хънан, която е богата на естествени запаси и с антична история. В тази провинция, наред с доста религиозни, исторически и културни забележителности, е и манастирът Шаолин.

Конкретните параметри на икономическото съдействие и реализирането на взаимните бизнес планове ще станат ясни при визитата на китайската делегация в Търговище, когато на място ще се срещнат с другите стопански посоки в района.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР