Търговище. Открита бе изложба 140 години от Учредителното събрание и

...
Търговище. Открита бе изложба 140 години от Учредителното събрание и
Коментари Харесай

Търговище: Открита бе изложба „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“

Търговище. Открита бе галерия „ 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция “. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Експозицията беше открита от регионалния шеф на Търговище Митко Стайков. Тя се реализира по самодейност на Народното събрание със съдействието на Държавна организация „ Архиви “.
Търновската конституция и до през днешния ден се дефинира като демократична за времето си, тя прогласява огромни права на елементарните жители и дефинира новия път на България, означи в приветствието си към присъстващите регионалният шеф на Търговище. Приемането й е доста значимо за нашата история, тъй като с този акт се учредяват законодателната, изпълнителната и правосъдната управляващи и се дефинира тяхното разделяне, уточни Митко Стайков. Той добави, че на това велико събитие са участвали и жители от област Търговище.
Документалната експозиция, състояща се от 40 пана, беше показана във фоайето на Регионална библиотека „ Петър Стъпов “. Там са изложени портрети и данни за активността на народните представители от състава на Учредителното заседание, приело Търновската конституция.
Сред присъстващите на събитието бяха националният представител доктор Венка Стоянова, кметът на Търговище доктор Дарин Димитров, заместител регионалният шеф Панайот Димитров, общински съветници, представители на държавни институции, възпитаници и жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР