Търгът за организиране на мач между Антъни Джошуа и Кубрат

...
Търгът за организиране на мач между Антъни Джошуа и Кубрат
Коментари Харесай

Щабовете на Кубрат Пулев и Джошуа са постигнали договорка за мач на 20 юни

Търгът за образуване на мач сред Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, който Международната боксова федерация (IBF) насрочи, няма да е нужен. Това изясни промотърът на международния първенец Еди Хърн, който разгласи, че към този момент е реализирана сделка сред двата щаба.

Екипите на Джошуа и Пулев са се разбрали срещата за пояса на IBF да се организира на 20 юни в Лондон на стадиона на " Тотнъм ".

" Постигнахме договрока с Боб Аръм и " Топранк ". Остава единствено да завършваме договорката, само че всичко е конкретизирано ", сподели Хърн пред BoxingScene.

Около насрочване на срещата имаше огромно закъснение и проточване на договарянията сред двете страни. Първоначално дата трябваше да бъде планувана до 31 януари, след което IBF даде пролонгация от две седмици. След като и тя не беше почетена, федерацията насрочи търг за образуване на дуела.

Кубрат Пулев е наложителен кандидат за пояса от 2018 година, когато победи Хюи Фюри по точки в София. Година по-рано той се отхвърли от мач с Джошуа, защото получи травма на гръден мускул няколко седмици преди срещата.

По-рано през седмицата българският боксьор допусна, че Джошуа и екипът му бягат от мач с него. Това се случи след дуела сред Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, когато Еди Хърн разгласи, че желае мач за обединяване на международните трофеи сред двамата британци.

" Еди Хърн по този начин, както чакахме, желае да избяга от мач с мен и желае да играе мач с Фюри, който отново е към " Топ ранк " (агенцията, с която работи и Пулев). И това ще стане ясно. Очаквахме, че тупа топката, с цел да пристигна този мач ", сподели Пулев преди дни.

Българинът има 29 срещи на професионалния кръг, като дотук има една загуба от Владимир Кличко през 2014 година в мач точно за пояса на IBF. Последният мач на Пулев беше през ноември 2019 година, когато победи по точки американеца Райдел Букър.

Джошуа е с 23 победи и една загуба, нанесена му предишния юни от Анди Руис младши. През декември британецът си върна поясите на WBA, IBF и WBO, побеждавайки по точки американеца от мексикански генезис.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР