Търгът за изграждането на разширение на TETRA системата на Министерството

...
Търгът за изграждането на разширение на TETRA системата на Министерството
Коментари Харесай

"Телелинк" и "Телком Инженеринг" ще правят TETRA мрежата за 108 млн. лв.

Търгът за построяването на уголемение на TETRA системата на Министерството на вътрешните работи (МВР) е завършил сполучливо, откакто в края на август служебното държавно управление пусна нова социална поръчка, с която да се опита да избави приемането на 2.6 милиарда лева по Плана за възобновяване.. Сега този възел се развързва и, в случай че няма обжалвания, България ще извърши и това изискване, с което ще си спести най-малко една бюджетна рецесия.

Търгът се печели от консорциума " Национална система за сериозни връзки ", чиято оферта е 108.4 млн. лева В консорциума влизат две компании - " Телком Инженеринг ", която е единственият български снабдител на TETRA оборудването на Airbus, което Министерство на вътрешните работи ползва; както и " Телелинк Инфра Сървисис ", която ще работи по доставката на други елементи от оборудването и нейното инсталиране.

" Ще доставяме ИКТ съоръжение, като и част от радиорелейните станции, ще работим по построяването на инфраструктурата и монтажа на информационното съоръжение ", разяснява пред " Капитал " Величко Караджов, шеф " Мрежова инфраструктура " в " Телелинк Инфра Сървисис ".
Сложностите на TETRA
TETRA (съкращение от Terrestrial Trunked Radio, или наземно канално радио - бел. авт.) е система за нискочестотни криптирани връзки, която се употребява от военни и органи на реда. В България военните и полицията имат две обособени TETRA мрежи, като Министерството на защитата употребява съоръжение на Motorola, а Министерство на вътрешните работи - на Airbus, двата най-големи играча в нишата.
Реклама
В търга са взели участие още две компании - " А1 България " и " Ентърпрайз комюникейшънс груп ". Офертата на " Телком Инженеринг " и " Телелинк Инфра Сървисис " е подадена на 20 септември, до момента в който другите две са подадени в последния вероятен ден, 27 септември.

Предишният търг на Министерство на вътрешните работи се бе провалил поради сбъркани периоди в публичната поръчка, които предвиждаха тежката част от интеграцията да се случи до края на 2022 година, вместо до 2023 година Тогава нито една компания не предяви интерес, тъй като изискванията бяха сметнати за невъзможни и евентуален капан. Кабинетът на Кирил Петков се опита да разпореди с решение на Министерски съвет построяването на " Информационно обслужване ", която да го превъзложи на други компании, само че Европейската комисия (ЕК) се намеси с пояснение, че това не би било покриване на условията, записани в Плана за възобновяване.
Свързани публикации TETRA, или за какво България може да не получи 2.6 милиарда лева 26 август 2022, 07:01 Не дали, а по кое време ще се спънем 26 август 2022, 06:50 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Йоан Запрянов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР