Тапите по автомагистрала Хемус ще продължат още година и половина-две

...
Тапите по автомагистрала Хемус ще продължат още година и половина-две
Коментари Харесай

Тапите по "Хемус" ще продължат още 2 г.

Тапите по автомагистрала " Хемус " ще продължат още година и половина-две поради потребността да се ремонтират всички виадукти. Това споделя в изявление пред " 24 часа " Светослав Глосов, ръководител на управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ". Допълва, че в случай че не се създадат ремонтите, ще би трябвало да се затвори цялата автомагистрала. Припомня, че оборудванията не са ремонтирани повече от 30 година

В отговор на въпрос той изрича убеденост, че автомагистралата ще бъде довършено в планувания период - 2024 година В момента се работи по два сектора - от пътен възел " Боаза " до Ябланица, като 30% от трасето е готово. Вторият сектор е от пътен възел " Белокопитово " до пътен възел " Буховци " - при него са утвърдени работните планове и скоро се чака да стартира строителството.

През тази година следва да се разгласи търг за построяването на още три сектора с обща дължина от 52 км.

Предстои Световната банка, която съветва построяването на толсистемата, да показа три разновидността за цени. Те ще бъдат оповестени за публично разискване, споделя още Глосов.

Посочва, че решението какво да се прави с трасето на " Струма " поради археологическите разкрития край Благоевград, известни по името Скаптопара, той показва, че експертна комисия ще вземе решение по проблема. Местни хора от известно време стачкуват с искане трасето на автомагистралата да мине върху разкопките, тъй като виждат в тях опция за развиване на туризма. Глосов показва, че това е много скъпо и че има случаи по света, при които цели храмове са били изместени, тъй като са били на плануваното трасе на пътища.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР