Таня ГЛУХЧЕВАСвръхнапредналите западни политици от още по-свръхразвитите държави, които много

...
Таня ГЛУХЧЕВАСвръхнапредналите западни политици от още по-свръхразвитите държави, които много
Коментари Харесай

Еволюция

Таня ГЛУХЧЕВА

Свръхнапредналите западни политици от още по-свръхразвитите страни, които доста обичат да споделят на останалите простосмъртни по какъв начин да живеят, в последно време имат доста забавни хрумвания, които... най-добре би било да не изричат на глас.

Председателят на Европейска комисия, достолепната госпожа Урсула фон дер Лаейн, реши, че ще вършим икономии от съветския газ, намалявайки отоплението с 2 градуса по Целзий (интересно, по какъв начин ги пресметна, че би трябвало да са тъкмо 2). Германски министър се жертва да се къпе единствено по 5 минути (вината е на Путин, схваща се). А немски специалист коментирал по малкия екран, че така и така не било потребно хората да се къпят постоянно, тъй като " на три дни кожата се самопочиствала ".

То и в България доникъде на предишния век хората по селата са се къпали за Коледа, Великден, а през лятото - по-често, в реката. Да не приказваме за Средновековието, когато се е считало, че се къпеш, тъй като " си неверен и искаш да измиеш прегрешението ". А да не забравяме, несъмнено, и аргументите, заради които французите са измислили перуките и парфюмите - мазните коси, цялостни с въшки и ужасната миризма на пот.

Но някак в този момент живеем в XXI век и сме привикнали на повече улеснения. Учудваме се при новината, че някъде няма канализация или питейна вода и в същото време - апелите на европейците одобряваме със снизходително кимане на глава. При нас един министър също опита да се прави на " западняк ", като настояваше да се къпем по двама, с цел да пестим вода... А след това напълно разумно бе подигран в обществените мрежи.

И няма по какъв начин да е иначе. Живеем във времена, когато технологията е толкоз напреднала, разполагаме с какви ли не " умни джаджи ", а някои трансформират еволюцията в деволюция. Може пък Урсула да е чела стихотворението за Данчо мързеланчо и скоро да ни каже: " Мия си главата, лятос на реката; ноктите не нарязвам, да съм като ежа, а носа - за здраве, търкам го с ръкави ", поучавам ви и вие да вършиме същото, с цел да избегнем рецесията, за която... Путин е отговорен! " И смешно, и тъжно...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР