Танкерът Бадр, който предизвика международен скандал между България и Либия,

...
Танкерът Бадр, който предизвика международен скандал между България и Либия,
Коментари Харесай

Върнаха танкера „Бадр” в Пристанище Бургас

Танкерът „ Бадр ”, който провокира интернационален скандал сред България и Либия, още веднъж се върна в Пристанище Бургас. През последните 15 дни той стоял в намерено море. Според Морска администрация е имало действителна заплаха да замърси териториалните ни води. Това е и повода от там да разпоредят завръщането му, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Бургас.

„ С цел отбягване вероятно замърсяване, стоешком корабът в икономическата зона на България, откакто не е сертифициран, не са му тествани системите, следва да се чака, че може да провокира замърсяване. Това даде съображение аз да приложа своите пълномощия и да дам предписание до корабособствениците да бъде върнат назад ”, съобщи Живко Петров, шеф на „ Морска администрация “.

Плавателният съд е в Бургас от ноември 2017 година поради искания на частна българска компания за остарели вземания от Либия. На 21 декември предходната година бе заменен екипажът и флагът на кораба. Директорът на Гранична полиция Светлан Кичиков заяви, че е осъществена вътрешна инспекция по случая. Не е открито чиновници на Гранична полиция да са надвишили пълномощията си, вкарвайки във притежание новия корабособственик.

„ Абсолютно непринудено екипажът напуща кораба, не са използвани мощ и помощни средства от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Капитанът си е отворил касата, откъдето си е взел всички служебни документи и някакви средства ”, акцентира Светлан Кичиков, шеф на „ Гранична полиция “.

Действия от страна на българската компания провокираха интернационален скандал сред България и Либия. От Морска администрация обаче обявиха, че към този миг нямат публично удостоверение за възбрана на български кораби да навлизат в териториалните води на Либия, във връзка със абсурда със арестувания в Бургас либийски танкер. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР