Тънка е границата между това едно място да е популярно,

...
Тънка е границата между това едно място да е популярно,
Коментари Харесай

Най-красивите места, които туристите разрушават

Тънка е границата сред това едно място да е известно, само че без да се трансформира в препълнена и шумна дестинация.

Няма по какъв начин - количеството дефинира качеството, само че с противоположен знак, когато приказваме за тълпите от туристи по най-прелестните кътчета на планетата.

Неизбежно скупчването на доста хора на едно място основава много проблеми, свързани със сигурността или с действието на локалните управляващи и инфраструктурата.

Дори и големият Ню Йорк стартира акция за поощряване на туристите да посещават и кварталите отвън Манхатън и Статуята на свободата. Градът се пробва да примами повече гости отвън именитите места, като предлага разнородни събития.

Всъщност, това е съветът на специалистите - излезте от маркетинговите дестинации, където би могло да откриете също толкоз забележителни, само че надалеч по-спокойни и чисти кътчета.

Ето кои са местата, които са най-застрашени от от туристите:

 Снимка 278593

Венеция - Тълпи от гости всекидневно се изсипват с нискотарифни самолетни компании и круизни кораби. Местните управляващи се пробват да понижат броя на корабите, както и да подсигуряват, че пристиганията ще се разпределят отмерено през цялата седмица, с цел да не се стига до скупчване на прекомерно доста хора по тесните канали и улички на Венеция.

 Снимка 225046

Дубровник - Круизната търговия заплашва и старинния хърватски град. На туристическата борса в Берлин стана известно, че локалните управляващи приготвят приложение за смарт телефон до края на 2018 година То ще разрешава на потребителите да научават по кое време тесните алеи в остарелия град са препълнени от хора и ще предлага различни направления отвън стените на града.

 Снимка 307200

Барселона, Испания - Ръстът на туристите в столицата на Каталуния е непрестанен от години. Подобно на Дубровник, локалните управляващи се пробват по всевъзможен метод да " изкарат " туристите отвън града, защото там също се оферират доста атракции. Всяка година се регистрира скок от към 10 %, което прави града доста гръмък и нерешителен. Всъщност, точно Барселона е преди всичко в класациите на европейски градове, в които е най-вероятно да бъдеш ограбен на улицата.

 Снимка 242904

Мачу Пикчу, Перу - Преди година се наложи държавното управление на Перу да дефинира дневен предел на туристите, които могат да посетят античния град на инките на 2500 души. Според последните публични данни културната забележителност е била посетена близо 1,5 млн. пъти за миналата година. Това пренаселване оказва съдбовно въздействие върху античните руини. От идната година от туристите ще се изисква да имат водачи, които ще са принудени да съблюдават избрани направления и ще имат времеви ограничавания за обиколка на обекта.

 Тайланд затвори божествен остров поради нападения на туристи
Тайланд затвори божествен остров поради нападения на туристи

Ко Тачай ще остане ненаселен за неопределен срок

 Така наподобява именитият плаж

Така наподобява именитият плаж "Мая Бей "

Тайланд

Преди година се наложи остров Кох Тачай да бъде затворен за туристи поради заплаха от еко злополука. Природата в целия Тайланд е подложена на доста провокации - от една страна от прииждащите туристи, а от друга от неналичието на регулация в организацията за визити на островите, които са съществена забележителност. Местните изсичат горите, а животните са подложени на неприятно отношение. Пукет и Патая са образци за доста комерсиален туризъм, където секс промишлеността процъфтява. Това води до проблеми със сигурността и увеличение на закононарушенията свързани с невъздържани туристи.

 Снимка 336065

 Индия лимитира достъпа до Тадж Махал
Индия лимитира достъпа до Тадж Махал

Причината е прозаична

Тадж Махал, Индия - Местните управляващи неотдавна оповестиха, че ще лимитират броя на туристите, които посещават именития мраморен храм, в опит да се опази известната забележителност. Милиони туристи посещават годишно Тадж Махал. Дневно броят им е от 10-15 000 души, само че може да доближи и по 70 000 през почивните дни. Сега управляващите оповестиха, че към този момент няма да бъдат допускани повече от 40 000 души на ден.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР