Тандемът Microsoft-Oracle опростява възможностите за едновременно използване на облачните платформи

...
Коментари Харесай

Oracle и Microsoft сбъдват „мулти-облачната реалност“


Тандемът Microsoft-Oracle опростява опциите за по едно и също време потребление на облачните платформи на двете компании (снимка: CC0 Public Domain)

Технологичните компании Oracle и Microsoft оповестиха тази седмица стартирането на Oracle Database Service за Microsoft Azure. Новата услуга, резултат от облачно съдействие сред двата софтуерни колоса, разрешава на клиентите на Azure да дават, достъпват и следят услугите за бази данни на Oracle, работещи в Oracle Cloud Infrastructure (OCI).
още по темата
Потребителите могат да мигрират или основават напълно нови приложения върху Azure и да се свързват с ръководени услуги на Oracle Database, употребявайки новото предложение. Microsoft споделя, че няма да таксува клиентите на Azure, в случай че реалокират данни сред двете услуги.

Microsoft и Oracle оповестиха Oracle Interconnect за Azure още през 2019 година Оттогава до момента напъните за напредване на предприятията към облака се форсираха, а така наречен хибриден облак стана желана форма за доста организации. Новата услуга признава „ мулти-облачната действителност “, предлагайки опростена съгласуваност сред двете разнообразни облачни среди.

За Microsoft новото равнище на партньорство значи банален интерфейс и по-лесна интеграция от страна на Azure. Нещо повече, компанията няма да постанова такси за потребление на Oracle Database Service, Oracle Interconnect, излаз или вход на данни, когато данните се реалокират сред OCI и Azure. Вместо това клиентите заплащат за други услуги на Azure или Oracle, от които се нуждаят.

„ Новото предложение ще разсее убеждението, че е мъчно да се извършват „ действителни приложения в два облака “, без да са налице задълбочени знания и за двата “, разяснява Клей Магурик, изпълнителен вицепрезидент на Oracle Cloud Infrastructure. „ Няма потребност от задълбочени умения за двете ни платформи или комплицирани конфигурации – всеки може да употребява Azure Portal, с цел да сплоти силата на нашите два облака “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР