Тъмна нощ, тук-там луна. На външната граница на Европейския съюз

...
Тъмна нощ, тук-там луна. На външната граница на Европейския съюз
Коментари Харесай

Ако видите “бизнесът каза“, да знаете, че бизнес там няма

Тъмна нощ, на места луна. На външната граница на Европейския съюз царят мрак и тиня, както на небето, по този начин и на земята.

Граничният пункт се разпада, безусловно, и се чудим, дали това не е точно това, което е трябвало да бъде “измазано ” като изискване за Шенген.

Българският трикольор обаче се вее патриотично като Светия дух на уединен стълб, до момента в който готиният граничар ни честити Никулден, и по този начин, от благосклонност и родолюбие, прощаваме висящите панели и арматури по козирката, а настроението се повишава с една десета. Не за дълго.

Паневропейският Коридор 8 от магистрален път се трансформира в кална двулентова пътека, по която модерни вносни возила се пробват да изпреварват заплашително клатушкащи се по трапове и камънаци ТИРове. На дълги светлини, несъмнено, с цел да не заловен неверната пътека.

Не след дълго се появяват асфалт и незадълбочено сходство на краткотрайна осева линия, а по-нататък и заветният нов, дълго чакан и дълго строен магистрален сектор, където обаче светлоотразителите вълшебен гълтам светлината и рискът да отнесеш мантинелата по завоите клони към безконечност.

Мракът ни всмуква и се озоваваме в нормалните плаващи пясъци на “корупцията и проведената престъпност ”, които ги няма.

Иначе казано вкъщи, където и други неща ги няма:
Няма държавно управление и няма кой да подаде оставка след невижданата оценка за 15 години подготовка за Шенген от влизането в Европейски Съюз до момента.Няма и сериозна маса на здрав разсъдък, с цел да осмисли, че това е резултат на дългогодишно затъване, а не на диалог на по парче Сахер от оня ден.Няма срам, която да подскаже, че не е подходящо гонките с мигрантски бусове, проведени и карани точно от български престъпно проявени типажи, да се употребяват в политическата реторика. Да твърдиш, че позицията на Нидерландия е пренебрежение към паметта на полицаите* е последна и грозна безочливост.
И сигурно е пренебрежение към целокупния български народ да обясняваш, че сме натопени за корупцията и проведената престъпност, с които всеки се е сблъсквал в скромния си и другояче комфортен живот тук.

“Нямаме мутри ”**, е малко като “без парабени ”, никой към този момент не е сигурен какво са, но е пределно ясно, че пърхат в близост и са на всички места. Най-вече в ръководството и администрацията.

Нямаме и още нещо - посланичество на най-засегнатите от всичкото нямане: Бизнеса.

Ако видите “бизнесът-две-точки / сподели / прикани ”, да знаете, че бизнес там няма.

Има сателитни корпорации, които наливат в “не ”-корупцинните и “не ”-непотистки схеми на неорганизираната държавност. Останалите не членуват в синекурни организации и няма да им хрумне да призоват към протест на свободната търговия, заложена в главния контракт за Европейска икономическа общност предишния век.

Немалка част изнасят, единствено и само тъй като некорумпираното и неорганизирано ръководство им е попречило достъпа до вътрешния пазар. (Ако не сте наясно, по този начин е като не гледате Бразди).

Не знам коя е тая, и рядко зареждаме в Шел, само че желая да благодаря персонално на Марк Рюте, че някаква нюню холандска компания заобиколи Български пощи, които два пъти в последните 5 година ми “губят ” колета.

Доброволствам за черния лист. Бих си скъсала партийната брошура, в случай че имах, уви.

* Илияна Йотова, ФБ
** Бойко Борисов пред Нова ТВ

Текстът на Филипа Радионова е от ѝ. Публикуваме го с нейно единодушие.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР