Талибаните превзеха главния граничен пункт на Афганистан с Таджикистан, заяви

...
Талибаните превзеха главния граничен пункт на Афганистан с Таджикистан, заяви
Коментари Харесай

Талибаните вече контролират ГКПП на границата с Таджикистан

Талибаните превзеха основния граничен пункт на Афганистан с Таджикистан, съобщи афганистански недодялан чиновник и офицер от армията, като част от силите за сигурност напуснали постовете си и избягали през границата.

Превземането на Шир Хан Бандар, в далечния север на Афганистан, на към 50 километра от град Кундуз, е най-значимото достижение за талибаните, откогато ускориха интервенциите си на 1 май, когато Съединени американски щати започнаха финалните стадии на изтеглянето на своите войски.
 Талибаните желаят същинска ислямска система в Афганистан Талибаните желаят " същинска ислямска система " в Афганистан
Талибаните обявиха, че се ангажират с мирни договаряния, добавяйки, че желаят „ същинска ислямска система “ в Афганистан, която...

" За страдание тази заран и след час борба талибаните завзеха пристанището Шир Хан и града, както и всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Таджикистан, " сподели членът на съвета на провинцията Кундуз Халидин Хакми. Отделно армейски офицер съобщи пред AФП: " Ние бяхме принудени да напуснем всички контролни пунктове... и някои от нашите бойци минаха границата с Таджикистан. "

" До сутринта те (талибаните) бяха на всички места, стотици от тях ", сподели той с изискване за анонимност.

Говорителят на талибаните Забихула Муджахид удостовери, че въстаниците са завзели граничния пункт през река Пяндж. " Нашите муджахидини управляват напълно Шир Хан Бандар и всички гранични пунктове с Таджикистан в Кундуз, " сподели той пред Франс прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР