Талибаните отрекоха информация, че договaрят спиране на огъня в Афганистан,

...
Талибаните отрекоха информация, че договaрят спиране на огъня в Афганистан,
Коментари Харесай

Талибаните отрекоха да има планове за примирие със САЩ

Талибаните отхвърлиха информация, че договaрят прекъсване на огъня в Афганистан, осведоми Агенция Франс Прес.

По-рано се появиха клюки за евентуално съглашение за прекъсване на боевете след повече от 18 година война. Преди няколко месеца президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приключи договарянията с талибаните след серия от терористични офанзиви.

" През последните дни някои медии популяризират неистини за прекъсване на огъня...Фактът е, че Ислямско емирство Афганистан не възнамерява прекъсване на огъня ", оповестиха талибаните.

Правителствата на Съединени американски щати и Афганистан от дълго време приканват за преустановяване на боевете с талибаните. През годината Съединени американски щати и екстремистите организираха договаряния за преустановяване на войната, само че през септември Тръмп ненадейно отдръпна страната от диалозите с талибаните. Екстремистите на няколко пъти означиха, че евентуално помирение е допустимо единствено в случай че Съединени американски щати изтеглят войските си от страната.

Преговорите сред двете страни, провеждани най-вече в Доха, имаха за цел Вашингтон да изтегли силите си, а в подмяна да получи гаранции от талибаните, че Афганистан няма да бъде употребен като база за терористични офанзиви.

Миналата седмица Организация на обединените нации разгласи, че повече от 100 000 цивилни са починали или са ранени в Афганистан през последното десетилетие. Изминалата година е била най-кръвопролитната, като минимум 3804 цивилни са убити, в това число 927 деца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР